Kippendijfilet met ricotta en basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kippendijfilet met ricotta en basilicum

Kippendijfilet met ricotta en basilicum

Met cherrytomaten en zilvervliesrijst

In dit recept vul je de kippendijfilets met een mengsel van ricotta, pecorino en basilicum. Een echte Italiaanse klassieker: involtini di pollo. De tomaatjes bak je met de kip mee, waardoor alle smaken goed in elkaar trekken.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

6 bosje(s)

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Rode paprika

25 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Kippendijfilet

85 gram

Zilvervliesrijst

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3184 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels6 g
Eiwitten33 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd per persoon 2 van de blaadjes verse basilicum fijn en de rest in reepjes. Halveer de rode cherrytomaten. Snipper de sjalot en snijd de rode paprika in kleine blokjes van ongeveer ½ cm.

Insmeren
2

Meng in een kom het fijngesneden basilicum met de ricotta en de pecorino. Breng op smaak met peper en zout. Vouw de kippendijfilets open en besmeer 1 filet per persoon met een flinke schep van het ricottamengsel. Leg de andere filet er bovenop en druk licht aan.

Ricottakip bakken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 3 minuten per kant. Keer maar één keer voorzichtig om. Het ricottamengsel loopt er misschien een beetje uit, maar dat is niet erg. Druk tussendoor voorzichtig aan met een spatel. De kip hoeft nog niet gaar te zijn.

Ricottakip in de oven
4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in een pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Schep de kip in een ovenschaal, leg de cherrytomaten eromheen en schenk het bakvet met de eventuele uitgelopen ricotta erover. Breng op smaak met peper en zout en bak de kip 14 – 18 minuten in de oven.

Paprika bakken
5

Verhit ondertussende overige olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de blokjes paprika toe en bak nog 6 – 8 minuten. Schep de rijst erbij, roerbak 2 – 3 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst met paprika over de borden. Schep de kip en cherrytomaten op de rijst en schep de uitgelopen ricottasaus eroverheen. Garneer met de overige basilicumreepjes.