Skip to main content
Kipgehaktballetjes met pestoroomsaus

Kipgehaktballetjes met pestoroomsaus

met aardappelpartjes met gesmolten kaas en groene groenten

4.3
(994)

De kipgehaktballetjes zijn op z'n Italiaans gekruid met oregano, knoflook en cayenne. Samen met de romige pestosaus zet je een zomers AVGtje op tafel!

Tags:
Easy
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

75 g

Green beans

1 piece

Red onion

⅓ piece

Courgette

3 piece

Chicken meatballs with Italian seasoning

75 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ sachet(s)

Pesto vinaigrette

(Contains: Melk (inclusief lactose))

15 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories882 kcal
Energy (kJ)3690 kJ
Fat51 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate66 g
Sugar12 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein35 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelpartjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen en snijd in parten. Dep de aardappelparten droog met keukenpapier. Meng de aardappelparten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, zout en peper. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Voorbereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snipper de sjalot. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snuf zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Kipgehaktballetjes bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en bak de kipgehaktballetjes in 4 - 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de kookroom en pesto-vinaigrette toe. Verlaag het vuur en laat het geheel nog 5 - 8 minuten, afgedekt, sudderen. Haal de deksel van de pan en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

Groenten bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de sjalot en courgette 4 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelpartjes afmaken
5

Haal de aardappelpartjes uit de oven en meng met de geraspte Italiaanse kaas. Bak nog 3 minuten in de oven tot de kaas krokant is.

Serveren
6

Verdeel de kipgehaktballetjes met pestosaus over de borden. Serveer met de groenten en de aardappelpartjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes