Skip to main content
Kipfilethaasje met bulgur, courgette en radicchiomelange
Kipfilethaasje met bulgur, courgette en radicchiomelange

Kipfilethaasje met bulgur, courgette en radicchiomelange

Een gerecht uit het Midden-Oosten met een frisse salade

3.7
(906)

Bulgur is een onmisbaar ingrediënten in de Turkse en Arabische keuken. Ook in India stat bulgur vaak op het menu. Bulgur is een graansoort en wordt meestal van durum gemaakt. Bulgur wordt ook wel burghul of boergoel genoemd en heeft een notige smaak. Ideaal om toe te voegen aan een Midden-Oosters recept dus!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja)

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Pruimtomaat

110 gram

Kipfilethaasjes

40 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)559 kcal
Energie (kJ)2338.9 kJ
Vetten11 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten85 g
Vezels19 g
Eiwitten36 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Kom
Bord

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de courgette in blokjes en snijd de tomaat klein.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes 8 – 10 minuten op middelhoog vuur bruin en gaar.

4

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalot 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de courgette toe en roerbak 6 - 8 minuten.

5

Scheur ondertussen de radicchiomelange boven een saladekom klein. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe aan de salade.

6

Voeg bulgur en tomaat toe aan de wok of hapjespan met groenten en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de bulgur over de borden en serveer met de kipfilethaasjes en salade. Besprenkel de bulgur met het bakvocht van de kipfilethaasjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders