.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Chicken breast
50 g
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
2.5 g
Fresh chives
(May be present: Selderij)
150 g
Sliced carrots
(May be present: Selderij)
½ piece
Onion
200 g
Potato wedges
2 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Flour
¼ piece
Low sodium chicken stock cube
½ tablespoon
Olive oil
50 milliliters
Water
to taste
Black pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de wortelschijfjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper. Bak 15 - 20 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes, afgedekt, 12 - 14 minuten. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Haal in de laatste 5 minuten het deksel van de pan en voeg de ui toe. Breng op smaak met peper.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Haal de kipfilet daarna uit de pan en bewaar apart.
Snijd de bieslook fijn.
Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de kipfilet op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de roomboter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak 1 minuut, of tot de bloem begint te geuren. Voeg vervolgens per persoon: 50 ml kookroom, 50 ml water en 1/4 bouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. Roer goed door zodat de saus een geheel wordt en laat 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken. Voeg vlak voor serveren de bieslook en de kipfilet toe aan de pan met de saus.
Verdeel de aardappelpartjes over de borden en serveer met de kipfilet in bieslookroomsaus en de geroosterde wortel.