Skip to main content
Kipfilet in spinazie-roomsaus
Kipfilet in spinazie-roomsaus

Kipfilet in spinazie-roomsaus

met gebakken aardappelen, wortel en verse kruiden

4.3
(758)

Krulpeterselie wordt vaak gebruikt als garnering met zijn milde smaak en geplooide textuur, terwijl bladpeterselie een meer uitgesproken en kruidige smaak heeft. Beide zijn perfect om een verfrissende noot aan je gerechten toe te voegen.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

5 gram

Verse krulpeterselie en tijm

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

100 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2795 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten34.6 g
waarvan verzadigd18.1 g
Koolhydraten56.2 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels14.6 g
Eiwitten33.9 g
Zout1.8 g
Potassium96.3 mg
Calcium104 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne schijfjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Was of schil de aardappelen en snijd in kwarten. Snijd de peterselie en fijn.

 

Aardappelen bakken
2

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Kipfilet bakken
3

Verhit een klontje roomboter in een pan op hoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar ook de pan met bakvet.

Laten sudderen
4

Verhit opnieuw een klontje roomboter in dezelfde pan op middelmatig vuur. Bak de ui, knoflook en wortel 3 - 4 minuten. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut. Blus af met de bouillon. Voeg de tijmtakjes toe, roer goed door en laat het geheel, afgedekt, 10 minuten sudderen. Voeg de kipfilet toe aan de pan en pocheer 5 - 8 minuten, of tot de kip gaar is.

Spinazie toevoegen
5

Haal het deksel van de pan en voeg de room en de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en laat nog 4 - 6 minuten inkoken zonder deksel. Haal de tijmtakjes uit de pan.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en schep de kipfilet erbij. Serveer met de romige spinaziesaus en garneer met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders