Krulpeterselie wordt vaak gebruikt als garnering met zijn milde smaak en geplooide textuur, terwijl bladpeterselie een meer uitgesproken en kruidige smaak heeft. Beide zijn perfect om een verfrissende noot aan je gerechten toe te voegen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Kipfilet met mediterrane kruiden
75 gram
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
50 gram
Spinazie
5 gram
Verse krulpeterselie en tijm
½ el
Olijfolie
100 ml
Zoutarme kippenbouillon
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne schijfjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Was of schil de aardappelen en snijd in kwarten. Snijd de peterselie en fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een klontje roomboter in een pan op hoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar ook de pan met bakvet.
Verhit opnieuw een klontje roomboter in dezelfde pan op middelmatig vuur. Bak de ui, knoflook en wortel 3 - 4 minuten. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut. Blus af met de bouillon. Voeg de tijmtakjes toe, roer goed door en laat het geheel, afgedekt, 10 minuten sudderen. Voeg de kipfilet toe aan de pan en pocheer 5 - 8 minuten, of tot de kip gaar is.
Haal het deksel van de pan en voeg de room en de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en laat nog 4 - 6 minuten inkoken zonder deksel. Haal de tijmtakjes uit de pan.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Verdeel de aardappelen over de borden en schep de kipfilet erbij. Serveer met de romige spinaziesaus en garneer met de peterselie.