Skip to main content
Kip Parmigiana pasta

Kip Parmigiana pasta

met courgette, basilicum en Parmigiano Reggiano

Met dit recept tover je 327 gram groente per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

90 gram

Volkoren penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Kipfilet

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Passata

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3329 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten27.5 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten76.8 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels11.7 g
Eiwitten56.1 g
Zout1.8 g
Potassium397.1 mg
Calcium53.3 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snijd de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dijk. Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Kip bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 4 - 6 minuten. Keer halverwege om. Verlaag het vuur en bak nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de courgette, tomaat, BBQ-rub en Midden-Oosterse kruiden toe. Bak 5 - 7 minuten.
Saus maken
3
  • Snijd het basilicum grof. Weeg de passata af.
  • Voeg de passata, zwarte balsamicoazijn en pasta toe aan de pan met groenten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe.
  • Leg de kip erbovenop.
  • Rasp de helft van de Parmigiano Reggiano over de kip en strooi de geraspte kaas erover. Dek de pan af en laat de kaas smelten.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden. Schep de pasta erop. 
  • Leg de kip op de pasta.
  • Garneer met het basilicum en de overige Parmigiano Reggiano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders