Kip met tijm-aardappelen en limoenmayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip met tijm-aardappelen en limoenmayonaise

Kip met tijm-aardappelen en limoenmayonaise

Met een salade van sperziebonen

Dit gerecht staat vliegensvlug op tafel en is een feestje van verschillende smaken. Sperziebonen zijn ontzettend veelzijdig. Koken, roerbakken of zoals vandaag lekker knapperig in een salade: ze voelen zich in ieder gerecht thuis.

Allergenen :
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Drieling aardappelen

150 gram

Sperziebonen

20 gram

Spekblokjes

1 tl

Gedroogde tijm

110 gram

Kipfiletstukjes

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3117 kJ
Energie (kcal)745 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers2.4 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Aardappelen koken
1

• Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de aardappelen en sperziebonen. • Was de aardappelen, halveer ze en snijd eventuele grote aardappelen in kwarten. • Kook de aardappelen, afgedekt, in een pan met deksel in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden, koken en bakken
2

• Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. • Voeg een snufje zout toe aan de andere pan met deksel en kook de sperziebonen, afgedekt, in 5 – 8 minuten gaar. Giet af. • Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Haal de spekblokjes uit de pan en bewaar de koekenpan met het bakvet.

Aardappelen en kip bakken
3

• Doe de aardappelen in de koekenpan met het bakvet van de spekjes en voeg 1 tl gedroogde tijm per persoon toe. Zorg dat de aardappelen goed bedekt zijn met de tijm en bak de aardappelen 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. • Verhit ondertussen de olijfolie in een andere koekenpan en bak de kipfiletblokjes in 5 – 6 minuten gaar.

Salade maken en serveren
4

• Pers de limoen uit en mix in een kleine kom per persoon 1 tl limoensap met de mayonaise. • Maak in de saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie en voeg hier de sperziebonen en spekjes aan toe. Breng op smaak met peper en zout. • Serveer de aardappelen met de kipfiletblokjes en sperziebonensalade ernaast. Garneer met de limoenmayonaise