Skip to main content
Kalfsstoof met aardappelpartjes
Kalfsstoof met aardappelpartjes

Kalfsstoof met aardappelpartjes

met salade van haricots verts en cherrytomaten

4.1
(206)

Deze feestelijke maaltijd met kalfsstoof en aardappelpartjes zet je al binnen 20 minuten op tafel!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Walnoten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Veal stew

200 g

Potato wedges

150 g

Pre-cut carrot & onion

5 g

Fresh curly parsley & thyme

75 g

Haricots verts

65 g

Red cherry tomatoes

10 g

Chopped walnuts

(Contains: Walnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

⅓ teaspoon

Ground cinnamon

Not included in your delivery

1 teaspoon

Flour

½ teaspoon

White wine vinegar

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

25 g

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories870 kcal
Energy (kJ)3640 kJ
Fat48.5 g
Saturated Fat9.6 g
Carbohydrate59.6 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber14.2 g
Protein42.2 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Fryingpan with lid
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Kalfsstoof bereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de wortel en ui 3 - 4 minuten.
  • Voeg de kalfsstoof, de bouillon en de tijmtakjes toe aan de hapjespan. Voeg de kaneel en 1 tl bloem per persoon toe.
  • Breng aan de kook en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe door.
Aardappeltjes bakken
2
  • Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel voor de haricots verts.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 15 minuten.
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts.
  • Voeg ze toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 6 - 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Salade maken
3
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten. Snijd de peterselie fijn.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1/2 tl honing en 1/2 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg daarna de haricots verts en cherrytomaten toe. Schep goed om en garneer met de walnootstukjes.
Serveren
4
  • Verdeel de kalfsstoof en aardappelpartjes over de borden. Serveer met de mayonaise.
  • Garneer de kalfsstoof met de peterselie.
  • Serveer de salade van haricots verts apart.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

More delicious recipes with similar ingredients

Gevulde kipfilet met salade van spinazie en haricots verts

Gevulde kipfilet met salade van spinazie en haricots verts

Met gebakken aardappels en een dressing met tijm
Kogelbiefstuk met sjalot-tijmsaus

Kogelbiefstuk met sjalot-tijmsaus

Met aardappelgratin en haricots verts
Garnalen in verse tomatensaus

Garnalen in verse tomatensaus

Met romige aardappelpuree en haricots verts
Runderribeye met knoflook en rozemarijn

Runderribeye met knoflook en rozemarijn

Met aardappelpuree, haricots verts en spekjes
Kippendij uit de oven met bloedsinaasappel

Kippendij uit de oven met bloedsinaasappel

Met pastinaak, parelgerstsalade en spekjes
Zoete kip met bloedsinaasappel-dressing

Zoete kip met bloedsinaasappel-dressing

Thuis koken als in een restaurant
Kalkoenrollade met cranberry-balsamicosaus

Kalkoenrollade met cranberry-balsamicosaus

Romige champignons en pompoenpuree
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met peer-witlofsalade
Veggie + protein - Vietnamese Pho met gebakken portobello

Veggie + protein - Vietnamese Pho met gebakken portobello

met verse kruiden, paprika en limoen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Moussaka met rundergehakt

Veggie + protein - Moussaka met rundergehakt

met rode splitlinzen, courgette en knoflookbrood
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Conchiglie in tonijn-pestosaus

Conchiglie in tonijn-pestosaus

met sla en zongedroogde tomaten
Britse Toad In a Hole met wildzwijn-rundersaucijs en jus

Britse Toad In a Hole met wildzwijn-rundersaucijs en jus

met gebakken aardappeltjes en wortelpuree
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade
Ovenschotel met gestoofde rode kool en appel

Ovenschotel met gestoofde rode kool en appel

Met kipworst en aardappelpuree
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Midden-Oosterse salade met bulgur, ovengroenten en feta

Midden-Oosterse salade met bulgur, ovengroenten en feta

met rozijnen en pompoenpitten
Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

met appel en walnoot
Vogelnestjes in tomatensaus

Vogelnestjes in tomatensaus

met wortel en aardappelpuree

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn