Skip to main content
Japanse noedelsoep met zalmfilet
Japanse noedelsoep met zalmfilet

Japanse noedelsoep met zalmfilet

De boekweitnoedels, choisam en sojasaus geven het gerecht een Aziatisch karakter

3.7
(3,8K)

De noedels in deze soep zijn boekweitnoedels. Deze soort kent zijn oorsprong in Japan en heeft een nootachtige smaak. Op ons blog lees je over verschillende soorten noedels.

Labels:
Pittig
Allergenen:
Gluten
Soja
Vis
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Peen-preimix

125 gram

Choisam

55 gram

Boekweitnoedels

(Bevat: Gluten)

½ stuk(s)

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(Bevat: Vis)

stuk(s)

Pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)651 kcal
Energie (kJ)2724 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten52 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g

Benodigdheden

Wok
Koekenpan

Instructies

1

Bereid de bouillon.

Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd de rest klein.
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd de rest klein. Bewaar de steeltjes en het groene blad apart.

Fruit de knoflook en rode peper.
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of soeppan en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen-preimix en de steeltjes van de choisam toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de boekweitnoedels toe.
4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 8 minuten koken op middelmatig vuur. Voeg na 4 minuten de boekweitnoedels toe. Voeg in de laatste minuut het groene blad van de choisam toe en breng de soep op smaak met de sojasaus en peper. Voeg eventueel extra water toe, als je de soep vloeibaarder wilt maken.

5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de zalmfilet 2 - 3 minuten aan beide kanten. Hak de pinda’s grof.

Bestrooi met de pinda’s.
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Leg de zalmfilet bovenop de soep en bestrooi met de pinda’s.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders