Skip to main content
Japanse noedelsoep met kipfilet
Japanse noedelsoep met kipfilet

Japanse noedelsoep met kipfilet

Met kastanjechampignons en paksoi

4.1
(681)

Dat Japanse noedelsoep, ook wel ramen, de afgelopen tijd ontzettend populair geworden is, verbaast ons niks! Het is hartverwarmend, makkelijk te maken en supersmaakvol. Bovendien kun je er een heleboel groente in kwijt. Vandaag maak je de soep met gemarineerde kipfiletreepjes. Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Chef's Choice
Allergenen:
Gluten
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Kastanjechampignons

75 gram

Paksoi

100 gram

Gemarineerde kipfiletreepjes

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

500 ml

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2134 kJ
Energie (kcal)510 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels4 g
Eiwitten32 g
Zout7.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Bouillon bereiden
1

Bereid de kippenbouillon.

Groenten snijden
2

Schil de gember en snijd of rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.

Bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.

Soep koken
4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de udonnoedels toe.

Op smaak brengen
5

Breng de soep op smaak met de sojasaus, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders