Italiaanse stijl tomatenstoof met kabeljauw en kappertjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Italiaanse stijl tomatenstoof met kabeljauw en kappertjes

met parelgerst, basilicum en amandelschaafsel

Part of this dish is inspired by eggplant caponata, a Sicilian dish made from eggplant, tomatoes, onions, capers and vinegar, for a kind of sweet and tangy relish.

Labels:
Eiwitrijk
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Gerst
Amandelnoten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Aubergine

40 gram

Parelgerst

(Bevat Gerst Kan bevatten Gluten)

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Kappertjes

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ zakje(s)

BBQ-rub

100 gram

Passata

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2095 kJ
Energie (kcal)501 kcal
Vetten16.9 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten50.5 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels10.8 g
Eiwitten31.9 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Keukenpapier

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de parelgerst.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. 
  • Kook de parelgerst 13 - 15 minuten in de pan (zie Tip). Giet daarna af en laat afgedekt staan. 

Tip: Parelgerst is een harde graankorrel en houdt een bite als het gaar is.

2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en kappertjes 2 - 3 minuten.
  • Voeg de aubergine toe en bak 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix en de helft van de BBQ-rub toe.
  • Voeg de tomaat en de passata toe samen met de zwarte balsamicoazijn en honing naar smaak. Kook de saus 7 - 8 minuten op middellaag vuur.
Kabeljauw bakken
3
  • Snijd het basilicum grof.
  • Dep de kabeljauw droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Voeg in de laatste minuut de overige BBQ-rub toe. 

Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium - een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

4
  • Verdeel de parelgerst over de borden. Schep de stoof eroverheen.
  • Leg de kabeljauw erop, garneer met het amandelschaafsel en het basilicum.