HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliaanse Pitabroodjes Met Gehakt, Tomaat Pestosalade, Bataat En Knapperige Ijsbergsla
topBanner
Italiaanse pitabroodjes met gehakt, tomaat-pestosalade, bataat en knapperige ijsbergsla

Italiaanse pitabroodjes met gehakt, tomaat-pestosalade, bataat en knapperige ijsbergsla

Lees meer

Met de combinatie van Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto genovese en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variant van het Turkse broodje shoarma. Het is leuk om je eigen broodje te beleggen door de verschillende bakjes op tafel te zetten.

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Zoete aardappel

2 tl

Gedroogde rozemarijn

4 stuk(s)

Mini-pitabroodjes

(BevatGlutenbevattende granen)

3 stuk(s)

Tomaat

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

200 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

60 gram

IJsbergsla en veldsla

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)1056 kcal
Energie (kJ)4418 kJ
Vetten57.0 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels11 g
Eiwitten41 g
Zout1.5 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de bataat en snijd in repen van 1 cm dik.

2

Verdeel de bataat op een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de bataat 12 - 15 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

3

Besprenkel de pitabroodjes met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de bataat in de oven of in een broodrooster.

4

Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng met de pesto in een saladekom.

5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt met de overige olijfolie in 5 minuten los. Meng daarna met de tomaat-pestosalade en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met tomaat-pestosalade en de ijsbergslamelange. Serveer met de bataatstokjes.