Skip to main content
Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt, romige tomatensaus, kruidenroomkaas en vijf soorten groenten
Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt, romige tomatensaus, kruidenroomkaas en vijf soorten groenten

Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt, romige tomatensaus, kruidenroomkaas en vijf soorten groenten

4.2
(3,1K)

Deze gemakkelijke en snelle orzo maak je met gekruid rundergehakt, kruidenroomkaas, tomatenblokjes en een groentemix die bestaat uit peen, Chinese kool, witte kool, rode paprika en prei. Het resultaat is een romig, lichtzoet gerecht voor het hele gezin.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½

Ui

1

Knoflookteen

85

Orzo

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

½

Tomatenpuree

100

Rundergehakt

200

Groentemix

(Kan bevatten: Selderij)

25

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200

Groentebouillon

½

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)945 kcal
Energie (kJ)3954 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels15 g
Eiwitten53 g
Zout2.1 g

Instructies

Bouillon bereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.

Smaakmakers snijden
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

Orzo koken
3

Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 - 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Giet vervolgens af en spoel af. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

Saus maken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 7 minuten op middellaag vuur.

Op smaak brengen
5

Meng vervolgens de kruidenroomkaas toe, laat de saus 1 minuut doorkoken en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en serveer de pastasaus erbovenop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders