Met ingrediënten als Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variant van het alom bekende broodje shoarma. Makkelijk én gezellig: zet de verschillende onderdelen van het gerecht op tafel, dan kan iedereen zijn eigen broodje maken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Zoete aardappel
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
1 unit
Volkoren pitabrood
(Contains: Gluten)
2 unit
Tomaat
20 g
Groene pesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
100 g
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
40 g
Gemengde sla
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de bataat af, was of schil hem en snijd in repen van 1 cm dik.
Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier, meng met de rozemarijn en de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 18 – 20 minuten in de oven, of tot de bataat gaar is. Schep halverwege om.
Besprenkel de pitabroodjes met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de bataat in de oven of rooster in een broodrooster.
Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng met de pesto in een saladekom.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met de overige olijfolie en bak het rundergehakt in 5 minuten los. Meng daarna met de tomaat-pestosalade en de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met gehakt-tomaatsalade en de ijsbergslamelange. Serveer met de bataat.