Skip to main content
Indiase linzenstoof
Indiase linzenstoof

Indiase linzenstoof

met spinaziesalade en een frisse saus van buffelyoghurt

.

Tags:
Veggie
Calorie Smart
Allergens:
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Sweet potato

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

1 cm

Fresh ginger

⅓ sachet(s)

Ground cumin

0.17 sachet(s)

Yellow mustard seeds

(Contains: Mosterd)

0.51 teaspoon

Ground turmeric

50 g

Spinach

1 piece

Tomato

4.95 g

Fresh flat leaf parsley & coriander

½ can

Lentils

½ piece

Naan

50 g

Buffalo yogurt

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories614 kcal
Energy (kJ)2567 kJ
Fat24 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate74 g
Sugar16 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein19 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler
Small Bowl
Casserole with Lid
Sieve
Salad Bowl
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Schil dezoete aardappelen snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Pers de knoflookof snijd fijn. Snipper derode ui en rasp degemberof snijd fijn. Meng in een kleine kom het gemalenkomijnzaad, het mosterdzaaden dekurkuma.

Specerijen bakken
2

Voeg de gedroogde specerijen toe aan een hapjespan met deksel en bak, zonder olie, 1 – 2 minuten of tot ze beginnen te geuren. Voeg vervolgens de roomboter toe, laat smelten en voeg derode ui,gemberen 3/4 van deknoflooktoe. Bak nog 2 – 3 minuten.

Bakken
3

Voeg de blokjeszoete aardappeltoe aan de hapjespan en bak, afgedekt, nog 1 – 2 minuten. Voeg de bouillon toe en laat het geheel op laag vuur 15 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan, zodat de bouillon iets kan inkoken.

Tip: Is het nog te waterig? Kook de stoof dan wat langer in, zodat het vocht verdampt.

Salade maken
4

Scheur of snijd ondertussen despinazie klein. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd depruimtomaatin kwarten. Meng de pruimtomaaten de helft van despinazie met de dressing. Snijd debladpeterselieen koriandergrof. Laat delinzenuitlekken in een zeef.

Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze rijk aan kalium, wat helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk. Naast de linzen, is ook de spinazie rijk aan deze twee mineralen.

Linzenstoof afmaken
5

Voeg de rest van de spinazie en de linzen toe aan de hapjespan. Roer goed door, tot de spinazie is geslonken. Laat de stoof nog 3 – 5 minuten op laag vuur pruttelen. Bak ondertussen het naanbrood 2 – 3 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de overige knoflook en de helft van de verse kruiden met de buffelyoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de citroen in parten.

Tip: Meng om te variëren 1 tl citroensap of -rasp per persoon door de buffelyoghurtsaus, voor een friszure twist.

Serveren
6

Verdeel de linzenstoof over de borden. Serveer de salade ernaast en het naanbrood erbij. Garneer met de citroenpartjes en de overigeverse kruiden. Zet de yoghurtsaus op tafel, zodat iedereen deze zelf naar wens kan toevoegen.

Tip: Wist je dat een vegetarisch voedingspatroon meestal ook een hoger vezelgehalte heeft? Een gezonde vezelinname helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Dit gerecht is vegetarisch én vezelrijk met bijna 50% van de ADH aan vezels.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Cocktail Sauce

Steak with Cocktail Sauce

over mashed potatoes with fennel & leek
Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

over fennel risotto with cherry tomatoes
Creamy Bacon & Mushroom Linguine

Creamy Bacon & Mushroom Linguine

with Pecorino & parsley
Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

with fresh tagliatelle & Parmigiano Reggiano
Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

with cucumber-mint yogurt sauce
Venison Steak with Potato Gratin

Venison Steak with Potato Gratin

with cranberry chutney & cherry tomato salad
Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

with hidden veggies for kids: broccoli & courgette
Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

over courgetti & brown rice with fresh herbs
Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

over rice with furikake & soy mayonnaise
Tuna Steak with Wakame & Edamame

Tuna Steak with Wakame & Edamame

over rice with furikake, cucumber & zesty sambal mayo
Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

with aioli, baby potatoes & salad
Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

with roasted vegetables & baby potatoes
Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

with red cabbage slaw, rice & coriander
Ponzu Steak with Rice Noodles

Ponzu Steak with Rice Noodles

with stir-fried vegetables & chili pepper
Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

with Romano pepper salsa, lime & black beans
Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

with Korean-style spices & crispy onions
Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

with Greek-style cheese, sundried tomatoes & sunflower seeds
Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

with cashews, coriander, vegetables & lime
Chicken Burger with Baby Potatoes

Chicken Burger with Baby Potatoes

one simple recipe with extra flavours for parents!
Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

with potatoes, carrot & fresh herbs