Skip to main content
Hollandse hutspot met oude kaas en rundergehaktballetjes
Hollandse hutspot met oude kaas en rundergehaktballetjes

Hollandse hutspot met oude kaas en rundergehaktballetjes

3.9
(1K)

Dit gerecht van Hollandse bodem is een klassieker. De gehakt-balletjes zorgen voor een extra bite. Dit gerecht kan 5 dagen bewaard blijven. Het kan zijn dat de gehaktballen verkleuren door het lage aantal toevoegingen. Ondanks de verkleuring kun je ze met een gerust hart eten.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Peen

1 unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

3 unit

Gekruide rundergehaktballetjes

4 sprig

Verse bieslook

(May be present: Selderij)

25 g

Oude-kaasplakken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

300 g

Vastkokende aardappelen

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories832 kcal
Energy (kJ)3481 kJ
Fat36 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate74 g
Dietary Fiber13 g
Protein44 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher
Aluminum Foil

Cooking Steps

Snijd en rasp de peen
1

Kook 400 ml water per persoon in een grote pan met deksel voor de aardappelen en peen. Schil of was de aardappelen (colomba) grondig en snijd in parten. Rasp de peen met een grove rasp tot je ongeveer 2 el peen per persoon hebt en bewaar apart. Snijd de overige peen in plakken.

2

Kook de aardappelen en plakken peen, afgedekt, in 15 minuten gaar in de grote pan met deksel. Giet daarna af, bewaar het kookvocht voor de stamppot en jus en laat de aardappelen zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Voeg de knoflook en ui direct na het snijden bij de aardappelen en peen.

Bak de gehaktballen
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballen in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Bak ver-volgens 6 - 7 minuten afgedekt op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn.

Stamp tot een grove puree
5

Stamp de aardappelen, peen, ui en knoflook met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een klein scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg de geraspte peen, het grootste deel van de bieslook en het grootste deel van de oude kaas toe. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.

6

Haal de gehaktballen uit de koekenpan en houd ingepakt in aluminiumfolie warm. Voeg per persoon 2 el kookvocht van de aardappelen toe aan de koekenpan en kook in 2 minuten tot een vloeibare jus. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige bieslook
7

Verdeel de hutspot en de gehaktballen over de borden. Garneer met de overige bieslook en oude kaas. Serveer met de jus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes