Skip to main content
Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt
Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Een klassiek stamppotje met een twist

De klassieke stamppot, in Vlaanderen ook wel stoemp genoemd, met wortels kent bijna iedereen wel. Wij hebben er deze week niet alleen winterpeen (kijk op het blog om hier meer over te lezen), maar ook bataat aan toegevoegd. Zo krijgt de hutspot een extra zoete smaak. De Turkse yoghurt zorgt voor extra frisheid.

Allergens:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

200 g

Kruimige aardappelen

150 g

Zoete aardappel

150 g

Peen

1 unit

Scholfilet

(Contains: Vis)

2 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

2 tablespoon

Labne

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Zonnebloemolie

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories611 kcal
Energy (kJ)2556.4 kJ
Fat21 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate73 g
Dietary Fiber11 g
Protein27 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Large Pan
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

1

Breng 150 ml water per persoon aan de kook.

2

Snipper de ui. Schil de aardappelen (irene) en bataat en snijd beide in blokjes van 1 cm.

Voeg de aardappelen, bataat, winterpeen en het gekookte water toe.
3

Verhit de helft van de roomboter in een grote pan met deksel en fruit de ui 3 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen, bataat, winterpeen en het gekookte water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook, afgedekt, in 15 minuten droog. Roer regelmatig door en haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

Bak de scholfilet.
4

Verhit als de hutspot bijna klaar is de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de scholfilet aan beide kanten 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Bestrooi met peper en zout.

Stamp de aardappelen.
5

Stamp de aardappelen, bataat en winterpeen tot een grove stamppot. Voeg de overige roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.

Garneer met de Turkse yoghurt en peterselie.
6

Verdeel de hutspot over de borden. Serveer met de scholfilet. Scheur de peterselie klein boven het maaltijd en garneer met de Turkse yoghurt.

More delicious recipes with similar ingredients

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Andijviestampot

Andijviestampot

met gebakken speklap
Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

met spinazie en oude kaas
Koningssoep met een bijzonder broodje

Koningssoep met een bijzonder broodje

met verse dille en bospeen
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

met appel en walnootbrood
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Met rode paprika en prei
Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Een winters recept!
Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Extra in de 5-maaltijdenbox
Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

met kurkuma en gember
Zuurkoolstamppot met bataat en ambachtelijke rookworst

Zuurkoolstamppot met bataat en ambachtelijke rookworst

met walnoten voor een lekkere bite
Kokossoep met noedels, kipfilet, citroengras en Thaise basilicum

Kokossoep met noedels, kipfilet, citroengras en Thaise basilicum

Extra in de 5-maaltijdenbox
Kokossoep met boekweitnoedels, citroengras en cashewnoten

Kokossoep met boekweitnoedels, citroengras en cashewnoten

met Thaise basilicum
Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn