HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGriekse Yoghurt Met Honing
topBanner
Griekse yoghurt met honing

Griekse yoghurt met honing

Met citroen, amandelen, verse tijm en speculaaskruimels

Lees meer

Honing en Griekse yoghurt vormen samen het klassiek Griekse dessert yiaoúrti me méli. In deze variant voeg je speculaaskruimels en amandelen toe voor een crunch. Het citroensap en de verse tijm geven het dessert een frisse noot.

Allergenen :AmandelMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4

½ stuk(s)

Citroen

5 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

15 gram

Amandelschaafsel

(BevatAmandelKan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

400 ml

Biologische yoghurt Griekse stijl

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Speculaasstukjes

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 jar

Honing

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2322 kJ
Energie (kcal)555 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers38.0 g
Vezels1 g
Eiwitten13 g
Zout0.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak de blaadjes fijn.

2

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de geschaafde amandelen in 2 - 3 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de honing toe. Laat de honing smelten en voeg vervolgens 1/2 el citroensap per persoon toe. Laat 2 - 4 minuten zachtjes koken, of tot de saus een klein beetje is ingekookt.

3

Haal de koekenpan van het vuur en meng de tijm door de honing-amandelsaus. Verdeel de Griekse yoghurt over de kommen en schenk er de saus over. Garneer met de speculaaskruimels en bestrooi met citroenrasp naar smaak.