Skip to main content
Gnocchi met kip in romige saus
Gnocchi met kip in romige saus

Gnocchi met kip in romige saus

Met venkel en basilicum

3.9
(706)

In dit gerecht combineer je zachte deegkussentjes van tarwemeel en aardappel met een romige saus boordevol groenten, waaronder venkel. Italianen zijn dol op deze knol met kenmerkende anijssmaak - ze schijnen er maar liefst 7 kilo per jaar van te eten! Hoe je de venkel het beste kunt schoonmaken lees je op onze blog.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Venkel

100 gram

Kippendijstukjes

70 ml

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

175 gram

Gnocchi

(Bevat: Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

4 leaves

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3054 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels8 g
Eiwitten32 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de gnocchi. Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.

Venkel snijden
2

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in kleine blokjes.

Kip bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijstukjes en rode ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de venkel, tomaat en kookroom toe, breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt 8 minuten op middelhoog vuur koken.

Gnocchi koken
4

Kook ondertussen de gnocchi, afgedekt, in de pan met deksel tot ze boven komen drijven. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Gnocchi afmaken
5

Scheur ondertussen het basilicum klein. Voeg de gnocchi en rucola toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 2 minuten op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders