Skip to main content
Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki
Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

met oosterse groentemix, pinda's en komkommer

4.2
(6,8K)

Dit gerecht zet je supersnel op tafel doordat wij niet alleen de kippendij, maar ook de groentemix, knoflook én ui alvast voor je gesneden hebben!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kippendijreepjes

2 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

150 gram

Oosterse wokmix

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat: Tarwe, Soja)

5 gram

Gezouten pinda's

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Komkommer

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Soja)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)738 kcal
Energie (kJ)3088 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers17 g
Vezels2.9 g
Eiwitten31 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook, met per persoon 1/2 bouillonblokje, in een pan met deksel voor de noedels (zie Tip). Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan het bouillonblokje achterwege of voeg de helft van de teriyakisaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Roerbakken
2

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Roerbak de gember, de kippendijreepjes en de knoflook 3 - 5 minuten. Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel af met koud water.

Groenten en teriyakisaus toevoegen
3

Voeg de oosterse groentemix toe aan de wok en roerbak 1 minuut mee. Voeg de noedels, teriyakisaus, sesamolie en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de wok en verhit het geheel nog 1 minuut. Schep goed om en voeg eventueel de sojasaus, peper en zout toe naar smaak. Snijd ondertussen de komkommer in schijfjes. Meng in een kom met 1tl el wittewijn- of rijstazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout. Hak de pinda's grof.

Serveren
4

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pinda's. Serveer met de komkommer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders