Skip to main content
Gevulde tomaten met warmgerookte zalm, dille en roomkaas

Gevulde tomaten met warmgerookte zalm, dille en roomkaas

met ovenfrietjes en gemengde salade

De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

2 piece

Tomato

5 g

Fresh dill

80 g

Hot smoked salmon flakes

40 g

Cream cheese

30 g

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Mustard

1 teaspoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Energy (kJ)2878 kJ
Calories688 kcal
Fat38 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate56 g
Sugar10 g
Dietary Fiber2.7 g
Protein27 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Large Bowl
Paper Towel
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen en snijd ze in frietjes van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 230 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Voorbereiden
2

Zet een kom met ijskoud water klaar. Breng water aan de kook in een pan met deksel om de tomaten in te ontvellen. Snijd een kruisje in de onderkant van elke tomaat. Verwijder de kroontjes, indien nodig, en snijd in een draaiende beweging ook het harde stukje onder het steeltje eruit.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Vulling  maken
3

Hak de dille fijn. Meng in een kom de zalmsnippers met de roomkaas, 3/4 van de dille en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout en schep nogmaals om.

Tomaat vullen
4

Leg de tomaten in het water zodra het water kookt. Haal na 30 seconden de tomaten uit de pan en koel ze af in het ijskoude water. Verwijder met een klein mesje de schil van de tomaten. Snijd het hoedje van de tomaten eraf en bewaar. Verwijder de pitjes van de tomaten zodat de tomaat een mooi kommetje wordt voor de zalm. Vul de tomaten met het zalmmengsel en dek ze af met de hoedjes.

Tip: Blijft jouw tomaat niet mooi rechtop staan? Snijd dan een klein stukje van de onderkant af.

Salade aanmaken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl mosterd, 1/2 tl honing, 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de salade erdoorheen.

Serveren
6

Verdeel de frietjes en de salade over de borden. Leg er twee gevulde tomaten per persoon bij. Garneer met de overige dille.

This week's must-try HelloFresh recipes