Skip to main content
Gevulde puntpaprika met tonijn, witte kaas en kappertjes
Gevulde puntpaprika met tonijn, witte kaas en kappertjes

Gevulde puntpaprika met tonijn, witte kaas en kappertjes

met kruidige couscous, yoghurtsaus, peterselie en courgette

Kappertjes zijn een bron van vezels en vitaminen. Zo bevatten ze vitamine B6 en B12 én vitamine A, C en D. Maar je moet wel erg veel van die kleine bolletjes eten om voldoende vitaminen binnen te krijgen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine)

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Kappertjes

1 blik(ken)

Skipjack tonijn in zonnebloemolie

(Bevat: Vis)

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

125 ml

Water

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2303 kJ
Energie (kcal)550 kcal
Vetten13.9 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten71.5 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels8.8 g
Eiwitten32.3 g
Cholesterol19.8 mg
Zout2.2 g
Potassium444.2 mg
Calcium53.9 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Steelpan
Kom
Deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een steelpan of in een waterkoker.
  • Giet de tonijn af, maar bewaar de olie.
  • Halveer de rode puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in blokjes. Snipper de ui.
  • Verhit een scheutje bewaarde tonijnolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette, ui en Siciliaanse kruidenmix 5 - 6 minuten. 
Couscous bereiden
2
  • Meng in een kom de couscous met de Peruaanse kruidenmix en het kokende water.
  • Laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen.
  • Roer daarna los met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Voeg de tonijn toe aan de courgette en ui. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de peterselie fijn. 
  • Meng in een kleine kom de yoghurt, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verhit de overige bewaarde olie van de tonijn in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de puntpaprika, afgedekt, 2 - 3 minuten.
  • Draai om en bak nog 2 - 3 minuten verder.
Serveren
4
  • Vul de puntpaprika met de tonijn en courgette. Bak, afgedekt, 1 - 2 minuten.
  • Roer de peterselie door de couscous.
  • Verdeel de couscous over de borden en leg de puntpaprika op de couscous. Besprenkel met de yoghurtsaus.
  • Verkruimel de witte kaas eroverheen en garneer met de kappertjes. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders