Skip to main content
Gevulde portobello met geitenkaas en gekarameliseerde rode ui
Gevulde portobello met geitenkaas en gekarameliseerde rode ui

Gevulde portobello met geitenkaas en gekarameliseerde rode ui

Met lauwwarme salade van krieltjes, peultjes en linzen

4.0
(331)

Dit is een mooi zomers gerecht met een gevulde portobello en een lauwwarme salade, die fris blijft door citroensap en basilicum. Als kers op de taart serveer je er smaakvolle gekarameliseerde rode uien bij.

Allergens:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Groene linzen

200 g

Krieltjes

1 g

Portobello

25 g

Geitenkaas, geraspt

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

½ unit

Rode ui

50 g

Peultjes

¼ unit

Citroen

6 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2222 kJ
Calories531 kcal
Fat16 g
Saturated Fat6.8 g
Carbohydrate67 g
Sugar5.4 g
Dietary Fiber15 g
Protein23 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Oven Dish
Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Linzen koken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Krieltjes in de oven
2

Was ondertussen de krieltjes en snijd doormidden, snijd eventuele grote in kwarten. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Zet de krieltjes in de oven, maar zorg dat er nog ruimte is voor een bakplaat met portobello. Bak de krieltjes in 25 – 30 minuten krokant. Schep halverwege om.

Portobello bakken
3

Breng ondertussen de portobello op smaak met peper en zout en vul daarna met de geitenkaas. Leg de portobello op een bakplaat met bakpapier. Zet de portobello bij de krieltjes in de oven en bak de laatste 15 minuten mee.

Ui karameliseren
4

Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen met een snuf zout in de droge koekenpan. Zodra de uien donkerder beginnen te worden, voeg je de boter toe (dit duurt ongeveer 6 – 8 minuten, zie tip). Verlaag het vuur en bak de uienringen in 3 – 4 minuten zacht, roer regelmatig door. Blus vlak voor serveren af met 1 el water per persoon.

Peultjes bakken
5

Bak ondertussen de peultjes met de rest van de olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur in 4 – 5 minuten gaar. Pers de citroen uit en snijd de blaadjes en de takjes van het basilicum fijn.

Serveren
6

Meng de peultjes, linzen en de krieltjes in de ovenschaal. Schenk het citroensap erover en breng op smaak met peper en zout. Serveer de lauwwarme salade met de geitenkaasportobello en de gekarameliseerde rode uien en garneer de salade met basilicum.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes