HelloFresh
topBanner
Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

De kippendijfilet is gekruid met ras el hanout

Lees meer

Wij hebben de kippendijfilet al voor je gekruid. Dit hebben we gedaan met het Marokkaanse kruidenmengsel ras el hanout. Dit mengsel bestaat uit wel 20 verschillende soorten kruiden, zoals kardemom, kruidnagel en kurkuma. In dit gerecht vind je nog iets bijzonders: we hebben geen oranje peen, maar gekleurde peen gebruikt.

Labels:Pittig
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Sjalot

½ stuks

Rode peper

250 g

Gekleurde wortelmix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Rode paprika

170 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

220 g

Kippendijstukjes

Zelf toevoegen

375 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2380.696 kJ
Energie (kcal)569 kcal
Vetten13.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten74 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakpapier
Ovenschaal
Deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd klein. Snijd de peen in blokjes van ½ cm.

3

Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten, leg in een ovenschaal met bakpapier en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

4

Voeg zodra de bouillon kookt de parelcouscous toe en kook op laag vuur, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

5

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kippendijreepjes op hoog vuur in 5 minuten bruin. Voeg de sjalot, rode peper, peen en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, nog 7 - 8 minuten.

6

Voeg vervolgens de parelcouscous toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

7

Leg de paprika’s op de borden en verdeel de parelcouscous over de paprika.