Skip to main content
Gemarineerde procureur met tzatziki
Gemarineerde procureur met tzatziki

Gemarineerde procureur met tzatziki

Met tomatencouscous, rozijnen en feta

4.1
(82)

Koken als een chef – daar draai jij je hand niet voor om! Je maakt vandaag zelf een marinade van komijnzaad, ras el hanout, olijfolie en azijn. Marineren is een makkelijke manier om van een eenvoudig stukje vlees of vis een echte smaaksensatie te maken. Bovendien wordt het vlees daardoor ook lekker mals.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Ras el hanout

140 gram

Procureur

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten)

25 gram

Passata

20 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Komkommer

100 ml

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Turkse groene peper

1.5 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse peterselie, koriander en munt

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

150 ml

Groentebouillon

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5485 kJ
Energie (kcal)1311 kcal
Vetten84 g
waarvan verzadigd27.6 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers29.1 g
Vezels13 g
Eiwitten50 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Kom
Oven
Lepel
Rasp
Vork
Zeef
Snijplank
Fruitmesje
Koekenpan
Ovenschaal
Bord

Instructies

Marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Meng in een kom per persoon 1/2 tl komijnzaad, 1 tl ras el hanout, 2 el olijfolie, 1/2 tl wittewijnazijn, peper en zout. Leg de procureur in de kom en laat minimaal 15 minuten marineren. Schep tussendoor om.

Wellen en tzaziki maken
2

Meng de couscous met de bouillon en passata in een kom. Voeg de rozijnen toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer los met een vork en laat afkoelen. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de munt fijn. Rasp de komkommer met een grove rasp, leg in een zeef en druk met een lepel het vocht eruit. Meng de komkommer en munt in een kom met de helft van de knoflook en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en bewaar in de koelkast.

Snijden
3

Snipper de rode ui en snijd de Turkse groene peper in kleine stukjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en hak de krulpeterselie en koriander grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak te geschaafde amandelen, zonder olie, tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Procureur bakken
4

Verhit een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de procureur met marinade 1 minuut per kant. Leg de procureur in een ovenschaal, schenk de marinade erover en bak nog 6 – 10 minuten in de oven. Haal uit de pan en laat rusten.

Tomatencouscous bakken
5

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan van de amandelen en fruit de overige knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de Turkse groene peper toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg vervolgens de couscous toe, bak 2 minuten en doe de tomatenblokjes, de krulpeterselie en koriander en de rode ui erbij. Roer goed door. Snijd de procureur in mooie, dunne plakken.

Serveren
6

Verdeel de tomatencouscous over de borden, verbrokkel de feta erover, garneer met de amandelen en schep de tzaziki erbij. Serveer met de gemarineerde procureur.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders