Skip to main content
Gekruide kipfilet met koude krieltjessalade

Gekruide kipfilet met koude krieltjessalade

met cherrytomaten, komkommer en mais

4.2
(598)

Wist je dat hoewel cherrytomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Allergenen:
Ei
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

40 gram

Maïs in blik

¼ stuk(s)

Kleine rode ui

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

4 ml

Olijfolie met citroen

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2604 kJ
Energie (kcal)622 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers12 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout1 g
Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af in een vergiet, spoel met koud water en laat afkoelen.

Kipfilet bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

Krieltjessalade maken
3

Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon. Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, rode ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop. Besprenkel naar smaak met de olijfolie met citroen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders