Gekruide kipburgers met naan
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekruide kipburgers met naan

Gekruide kipburgers met naan

Met ras-el-hanout-aubergine uit de oven en raita

Deze kipburgers zijn Indiaas geïnspireerd: ze zijn lekker pittig gekruid, je eet ze op een naan en voor de nodige frisheid zit er raita bij, een Indiase yoghurtdip. De aubergine krijgt een Midden-Oosters tintje door de sterke, warme smaken van de ras el hanout.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ tl

Ras el hanout

¼ stuk(s)

Komkommer

6 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ tl

Gemalen korianderzaad

25 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Gekruide kipburger

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

4 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Bosui

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3067 kJ
Energie (kcal)733 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout1 g

Benodigdheden

Zeef
Koekenpan

Instructies

aubergine
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergine in de lengte. Snijd het vruchtvlees kruislings in (zie foto). Leg de aubegine met de opengesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de ras el hanout met 1 el olijfolie per persoon, peper en flink wat zout. Besprenkel de aubergines met de olie en bak 30 – 40 minuten in de oven.

komkommer
2

Rasp ondertussen de komkommer met een grove rasp. Laat de geraspte komkommer uitlekken in een zeef of vergiet en druk met de bolle kant van een platte lepel het vocht er zoveel mogelijk uit.

saus
3

Snijd de blaadjes munt in reepjes. Meng in een kom de munt met de komkommer, het korianderzaad en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

kip
4

Verhit, wanneer de aubergine bijna klaar is, de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipburgers in 3 – 5 minuten per kant gaar. Verwarm ondertussen het naanbrood 3 – 4 minuten mee met de aubergines in de oven.

naan
5

Hak ondertussen de koriander grof en snijd de lente-ui in ringen. Snijd het naanbrood over de langste zijde door de helft.

serveren
6

Beleg twee stukken naan per persoon met een kipburger en een schep van de raita. Vouw de naan dubbel, om de burger heen. Je kunt ze eventueel ook vastzetten met een satéprikker, of snijd ze in vieren zodat je een boven- en een onderkant hebt. Verdeel de naanburgers over de borden, leg de aubergine ernaast en garneer de aubergine met de koriander en lente-ui. Serveer met de rest van de raita.