HelloFresh
topBanner
Gekruide kipburgers met naan

Gekruide kipburgers met naan

Met ras-el-hanout-aubergine uit de oven en raita

Lees meer

Deze kipburgers zijn Indiaas geïnspireerd: ze zijn lekker pittig gekruid, je eet ze op een naan en voor de nodige frisheid zit er raita bij, een Indiase yoghurtdip. De aubergine krijgt een Midden-Oosters tintje door de sterke, warme smaken van de ras el hanout.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Aubergine

1 tl

Ras el hanout

½ stuks

Komkommer

12 blaadje

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 tl

Gemalen koriander

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuks

Gekruide kipburger

2 stuks

Naanbrood

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen)

8 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Bosui

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3067 kJ
Energie (kcal)733 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Zeef
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergine in de lengte. Snijd het vruchtvlees kruislings in (zie foto). Leg de aubegine met de opengesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de ras el hanout met 1 el olijfolie per persoon, peper en flink wat zout. Besprenkel de aubergines met de olie en bak 30 – 40 minuten in de oven.

2

Rasp ondertussen de komkommer met een grove rasp. Laat de geraspte komkommer uitlekken in een zeef of vergiet en druk met de bolle kant van een platte lepel het vocht er zoveel mogelijk uit.

3

Snijd de blaadjes munt in reepjes. Meng in een kom de munt met de komkommer, het korianderzaad en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

4

Verhit, wanneer de aubergine bijna klaar is, de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipburgers in 3 – 5 minuten per kant gaar. Verwarm ondertussen het naanbrood 3 – 4 minuten mee met de aubergines in de oven.

5

Hak ondertussen de koriander grof en snijd de lente-ui in ringen. Snijd het naanbrood over de langste zijde door de helft.

6

Beleg twee stukken naan per persoon met een kipburger en een schep van de raita. Vouw de naan dubbel, om de burger heen. Je kunt ze eventueel ook vastzetten met een satéprikker, of snijd ze in vieren zodat je een boven- en een onderkant hebt. Verdeel de naanburgers over de borden, leg de aubergine ernaast en garneer de aubergine met de koriander en lente-ui. Serveer met de rest van de raita.