Skip to main content
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Met geglaceerde bospeen en aardappelpuree

De eendenpoot die je vandaag klaarmaakt hebben wij alvast voor je gekonfijt. Eend heeft een specifieke, volle smaak die goed samengaat met frisse en zoete elementen. Daarom serveer je er in dit recept rozijnen bij, die je even inkookt in een mengsel van azijn en suiker. Erbij serveer je bospeen die je glaceert door de peen te garen in vocht, en inkookt tot een siroop voor een mooi glanzend laagje.

Allergenen :
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Peen

1 cm

Verse gember

4 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

4 bosje(s)

Verse citroentijm

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Perssinaasappel

1 stuk(s)

Gekonfijte eendenpoot

250 gram

Kruimige aardappelen

¼ tl

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

1 bosje(s)

Verse rozemarijn

25 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

Zelf toevoegen

50 ml

Groentebouillon

1.5 tl

Suiker

2.5 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4724 kJ
Energie (kcal)1129 kcal
Vetten65 g
waarvan verzadigd37 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers45.4 g
Vezels12 g
Eiwitten36 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Steelpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het grootste deel van het groen van de bospeen en schil met een dunschiller. Rasp de gember. Snijd de verse bladpeterselie fijn en ris de blaadjes van de citroentijm. Pers de sinaasappel uit. Verdeel de wortels naast elkaar over de bodem van een hapjespan met deksel.

Bospeen glaceren
2

Voeg de bouillon, gember, citroentijm en per persoon 1 tl van de suiker en 3 el van het sinaasappelsap aan de hapjespan toe en laat, afgedekt, 15 – 20 minuten zachtjes koken. Haal de deksel van de pan en kook het vocht in 5 – 10 minuten in tot een siroop. Breng op smaak met peper en zout en roer er 1/4 el roomboter per persoon door.

Eendenbout bakken
3

Leg ondertussen de gekonfijte eendenbout met het vel naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak in 20 – 22 minuten bruin in de oven. Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg ze toe aan de pan en kook in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Rozijnen wellen
4

Breng ondertussen de wittewijnazijn, de overige suiker, het mosterdzaad, de verse rozemarijn, een snuf zout en 2 el water per persoon op hoog vuur aan de kook in een steelpan. Voeg de rozijnen toe en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en zet opzij.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met de overige roomboter en de mosterd tot een fijne puree. Roer er een scheutje melk door en breng op smaak met peper en zout. Schep de helft van de bladpeterselie door de geglaceerde bospeen.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree en de geglaceerde bospeen over de borden en leg er de gekonfijte eendenbout op. Garneer de eendenbout met de zoetzure rozijnen en bestrooi met de overige bladpeterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

met parelcouscous en frisse yoghurtsaus
Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

met room, grana padano en verse peterselie
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus
Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

met wortel, gember en verse koriander
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Pizza bianco met geitenkaas en perzik

Pizza bianco met geitenkaas en perzik

met een romige bloemkoolsaus
Groene curry met kipgehakt en courgettesaus

Groene curry met kipgehakt en courgettesaus

met paprika en koriander
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Auberginerolletjes met paneer

Auberginerolletjes met paneer

in kruidige kokossaus met parelcouscous
Dahl met kokos en paneer

Dahl met kokos en paneer

met linzen, groenten en naan
Luxe Thaise groene curry met filet mignon

Luxe Thaise groene curry met filet mignon

met aubergine, rode puntpaprika en geroosterde pinda's
Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

met naan, spinazie en broccoli
Aubergine-curry met gele rijst

Aubergine-curry met gele rijst

met kruidenyoghurtsaus en cashewnoten
Braziliaans geïnspireerde stoof met spek en varkensvlees

Braziliaans geïnspireerde stoof met spek en varkensvlees

met rijst, zwarte bonen en geroosterde puntpaprika

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en aardappeltjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade, Turks broodje en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

met courgette en cherrytomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met aardappelen, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met Scandinavische stijl salade

Heek met Scandinavische stijl salade

met aardappelen, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-aardappeltjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel