Skip to main content
Gebakken zalmfilet met dillemayonaise
Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

met zomergroenten en aardappeltjes uit de oven

.

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

⅓ piece

Bell pepper

⅓ piece

Courgette

2.5 g

Fresh dill

50 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

1 piece

Fillet of salmon

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)3481 kJ
Calories832 kcal
Fat43 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate50 g
Sugar10 g
Dietary Fiber5.7 g
Protein8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.

In de oven
3

Doe de aardappelen in een ovenschaal. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de rode paprika, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Zalm bakken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op het vel en 1 – 2 minuten op de andere zijde.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.

Serveren
6

Serveer de zalm met de aardappelen, de groenten en de dillemayonaise.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes