
.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
200 g
Potatoes
½ piece
Shallot
1 piece
Garlic
⅓ piece
Bell pepper
⅓ piece
Courgette
2.5 g
Fresh dill
50 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
1 piece
Fillet of salmon
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
1.5 tablespoon
Olive oil

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.

Doe de aardappelen in een ovenschaal. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de rode paprika, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op het vel en 1 – 2 minuten op de andere zijde.
Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.

Serveer de zalm met de aardappelen, de groenten en de dillemayonaise.