Dit simpele dessert doet een beetje denken aan de vulling van appeltaart. Je bakt appel en rozijnen met kaneel in boter tot een smeuïg geheel. Een flinke schep zure room voor de nodige frisheid en genieten maar!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
4 unit
Appel
80 g
Rozijnen
(May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
1 tablespoon
Gemalen kaneel
20 g
Amandelschaafsel
(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
100 g
Biologische zure room
(Contains: Melk (inclusief lactose))
60 g
Stroopwafelkruimels
(Contains: Gluten, Ei, Pinda's, Noten)
2 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Suiker
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de appel met de rozijnen, de kaneel en de suiker 6 – 8 minuten.
Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verdeel de gebakken appel met rozijnen over de borden en serveer met een lepel zure room. Garneer de appel met de geschaafde amandelen en de stroopwafelkruimels.