Skip to main content
Garnalen in frisse roomsaus met penne

Garnalen in frisse roomsaus met penne

met prei, tomaat en citroen

3.5
(2,1K)

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat? Door het winterweer hebben we de courgette in dit recept vervangen door prei en meer tomaat.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Leek

⅓ sachet(s)

Dried rosemary

1 piece

Garlic

2 piece

Tomato

¼ piece

Lemon

90 g

Penne

90 g

Shrimp

40 g

Crème fraîche

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories703 kcal
Energy (kJ)2943 kJ
Fat30 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate76 g
Sugar13 g
Dietary Fiber6 g
Protein28 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Pan with Lid
Aluminum Foil
Casserole
Paper Towel

Cooking Steps

Prei bakken
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook, prei en gedroogde rozemarijn 5 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Houd de courgette goed in de gaten - de baktijd is sterk afhankelijk van hoe dik je de courgette snijdt en van de sterkte van je oven.

Snijden en koken
2

Snijd de tomaat in blokjes van 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Kook de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Garnalen bakken
3

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

Tip: Garnalen zijn supersnel gaar. Als je ze te lang bakt worden ze taai en hard. Houd de baktijd daarom goed in de gaten.

Saus maken
4

Voeg de blokjes tomaat toe aan de prei en bak ze in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de crème fraîche toe en laat al roerend smelten. Voeg per persoon: 1/2 tot 1 el kookvocht van de penne toe om de saus te verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta mengen
5

Voeg de penne toe aan de hapjespan en meng met de saus. Voeg dan de helft van de garnalen toe. Voeg tot slot per persoon: 1 tl citroensap en 1/4 tl citroenrasp toe. Schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige garnalen. Bestrooi naar smaak met de overige citroenrasp.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes