Skip to main content
Frisse stoemp met rauwe andijvie en halloumi
Frisse stoemp met rauwe andijvie en halloumi

Frisse stoemp met rauwe andijvie en halloumi

met appelsalade en honingmosterddressing

Het geheim van perfect gegrilde halloumi is timing - bak de halloumi vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

300 g

Potatoes

½ piece

Apple

10 g

Chopped walnuts

15 g

Sultanas

150 g

Chopped escarole

100 g

Halloumi

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Onion chutney

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

0.12 piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

[Plant-based] milk

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Energy (kJ)3928 kJ
Calories939 kcal
Fat43 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate96 g
Sugar38 g
Dietary Fiber11.6 g
Protein34 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Kook ruim water in een grote pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snipper de ui. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in stukken. Kook de aardappel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de halloumi en 200 g aardappelen per persoon. Gebruik de overige halloumi bijvoorbeeld voor een lunchsalade de volgende dag en maak van de overige aardappelen bijvoorbeeld een koude aardappelsalade.

Salade maken
2

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el honing, 1/2 tl mosterd met peper en zout. Meng de helft van de appel, alle walnootstukjes en rozijnen en een handje andijvie per persoon door de dressing.

Tip: Houd je niet van rauwe andijvie? Blancheer de andijvie dan 1 minuut in kokend water.

Halloumi bakken
3

Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit opnieuw 1/4 el olijfolie per persoon in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper.

Tip: Is de halloumi erg nat? Dep de plakken dan voor het bakken droog met keukenpapier. Zorg ervoor dat je pan goed heet is voordat je gaat bakken, anders kan het zijn dat de halloumi uitloopt.

Serveren
4

Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk, 1/2 tl mosterd per persoon en een klontje boter toe om het smeuïg te maken. Roer de andijvie, gebakken ui, uienchutney en de overige appel door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de halloumi en de salade.

Tip: Wist je dat andijvie weinig calorieën bevat, maar wel rijk is aan vitaminen en mineralen? Zoals vitamine K - onder andere belangrijk voor de aanmaak van sterke botten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes