
Het geheim van perfect gegrilde halloumi is timing - bak de halloumi vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
300 g
Potatoes
½ piece
Apple
10 g
Chopped walnuts
15 g
Sultanas
150 g
Chopped escarole
100 g
Halloumi
(Contains: Melk (inclusief lactose))
40 g
Onion chutney
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Balsamic vinegar
0.12 piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
[Plant-based] milk
1 teaspoon
Mustard

Kook ruim water in een grote pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snipper de ui. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in stukken. Kook de aardappel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de halloumi en 200 g aardappelen per persoon. Gebruik de overige halloumi bijvoorbeeld voor een lunchsalade de volgende dag en maak van de overige aardappelen bijvoorbeeld een koude aardappelsalade.

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el honing, 1/2 tl mosterd met peper en zout. Meng de helft van de appel, alle walnootstukjes en rozijnen en een handje andijvie per persoon door de dressing.
Tip: Houd je niet van rauwe andijvie? Blancheer de andijvie dan 1 minuut in kokend water.

Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit opnieuw 1/4 el olijfolie per persoon in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper.
Tip: Is de halloumi erg nat? Dep de plakken dan voor het bakken droog met keukenpapier. Zorg ervoor dat je pan goed heet is voordat je gaat bakken, anders kan het zijn dat de halloumi uitloopt.

Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk, 1/2 tl mosterd per persoon en een klontje boter toe om het smeuïg te maken. Roer de andijvie, gebakken ui, uienchutney en de overige appel door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de halloumi en de salade.
Tip: Wist je dat andijvie weinig calorieën bevat, maar wel rijk is aan vitaminen en mineralen? Zoals vitamine K - onder andere belangrijk voor de aanmaak van sterke botten.