Skip to main content
Aardpeer-spinaziestamppot
Aardpeer-spinaziestamppot

Aardpeer-spinaziestamppot

Met Cypriotische halloumi en gedroogde tomaten

Aardpeer, topinamboer of knolzonnebloem. Allemaal namen voor dezelfde groente. De smaak van deze knol doet denken aan een artisjok met een zoete, nootachtige smaak. Aardpeer kun je ook roosteren, met bijvoorbeeld komijnekaas. Op onze Facebook-pagina kun je hier een lekker recept voor vinden.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

100 g

Aardpeer

3 sprig

Verse tijm

(May be present: Selderij)

35 g

Gedroogde tomaten

150 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

65 g

Halloumi

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Mosterd

unit

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories652 kcal
Energy (kJ)2728 kJ
Fat27 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate73 g
Dietary Fiber11 g
Protein27 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Wok
Grill Pan
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Schil de aardpeer en snijd in even grote stukken als de aardappelen.
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Was de aardappelen (rosagold) grondig en snijd in parten. Schil de aardpeer en snijd in even grote stukken als de aardappelen. Kook de aardappelen en aardpeer, afgedekt, in 20 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes. Halveer de halfgedroogde tomaten. Smelt de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en bak de tijm met het grootste deel van de spinazie (houd 1 grote hand per persoon achter) 3 minuten op middelhoog vuur tot de spinazie is geslonken. Voeg de helft van de gedroogde tomaten toe (let op: doe dit zonder olie en houd de olie apart), breng op smaak met peper en zout en bak nog 1 minuut. Houd afgedekt warm.

Bak de halloumi.
3

Snijd de halloumi in plakken van ½ cm dik. Verhit de olie van de gedroogde tomaten in een grill- of koekenpan en gril of bak de halloumi 3 minuten per kant op middelhoog vuur.

Voeg de spinazie toe.
4

Stamp ondertussen de aardappelen en aardpeer tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de gebakken en rauwe spinazie toe aan de stamppot.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de overige gedroogde tomaten en serveer met de halloumi.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes