Skip to main content
Groentepaella met knapperige halloumi
Groentepaella met knapperige halloumi

Groentepaella met knapperige halloumi

met doperwtjes, citroen en kurkuma

4.3
(1,5K)

Het geheim van perfect gegrilde halloumi is timing - bak de halloumi vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

0.51 teaspoon

Smoked paprika

0.3 teaspoon

Ground turmeric

75 g

Risotto rice

½ piece

Tomato

100 g

Halloumi

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Fresh peas

5 g

Fresh flat leaf parsley

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Olive oil

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories835 kcal
Energy (kJ)3494 kJ
Fat45 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate73 g
Sugar8 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein32 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne reepjes van maximaal 3 cm lang.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Rijst bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel. Bak het gerookte paprikapoeder, de kurkuma, knoflook, ui, paprika en risottorijst 2 - 4 minuten aan. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

Tip: Let op! Kurkuma en gerookte paprika zijn beide erg sterk van smaak. Voeg dus niet te veel in één keer toe en proef tussendoor.

Rijst garen
3

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan. Roer goed door, zet het vuur laag en laat de rijst in 10 - 14 minuten garen. Schep tussendoor een paar keer om zodat de rijst niet aanbakt.

Tip: Je hoeft de rijst niet constant te roeren zoals bij een risotto. Laat de rijst bakken, maar pas op dat hij niet aanbrandt.

Halloumi bakken
4

Snijd de halloumi in kleine blokjes van maximaal 1 cm groot. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumiblokjes in 6 - 8 minuten bruin en knapperig. Zet het vuur daarna laag zodat de halloumi warm blijft tot serveren.

Tip: Pas op! Tijdens het bakken van de halloumi komt in het begin vocht vrij. Dit kan spetteren.

Doperwten garen
5

Haal de hapjespan met de paella van het vuur. Strooi de doperwten over de paella en dek de pan af met de deksel. Laat de doperwten in 5 minuten gaar stomen. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn en de citroen in parten. Roer de paella daarna door en voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveren
6

Serveer de paella in de pan op tafel. Schep de halloumi blokjes erop, garneer met de bladpeterselie en de citroenpartjes.

This week's must-try HelloFresh recipes