Skip to main content
Veldslastamppot met halloumi en cherrytomaten

Veldslastamppot met halloumi en cherrytomaten

Op smaak gebracht met verse nootmuskaat

3.7
(539)

Halloumi heeft al eens eerder in de box gezeten. Omdat het destijds zo goed werd ontvangen en jullie vroegen om het vaker in de box te doen, maakt het opnieuw z’n opwachting. Dit keer verwerk je de kaas door een veldslastamppot. De halloumi komt uit Cyprus en wordt gemaakt van zowel schapen- als geitenmelk.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Sjalot

65 g

Halloumi

(Contains: Melk (inclusief lactose))

⅕ unit

Nootmuskaat

125 g

Rode cherrytomaten

40 g

Veldsla

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Mosterd

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories673 kcal
Energy (kJ)2815.8 kJ
Fat32 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate68 g
Dietary Fiber10 g
Protein22 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Potato Masher
Grill Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook. Was de aardappelen (maritima) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de halloumi in plakken van een ½ cm dik.
2

Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Snijd de halloumi in plakken van een ½ cm dik. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp. Halveer de cherrytomaten.

Voeg de cherrytomaten toe.
3

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met een ½ tl nootmuskaat per persoon, peper en zout. Voeg daarna de cherrytomaten en veldsla toe aan de stamppot.

Bak de halloumi.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en gril of bak de halloumi en sjalot 6 minuten. Keer de halloumi halverwege om.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de veldslastamppot over de borden. Serveer met de halloumi en sjalotringen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes