Het geheim van perfect gegrilde halloumi is timing - bak de halloumi vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
300 g
Potatoes
150 g
Chopped escarole
½ piece
Apple
10 g
Chopped walnuts
7.5 g
Sultanas
100 g
Halloumi
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
[Plant-based] butter
milliliters
[Plant-based] milk
1 teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
Kook ruim water in een grote pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel 1/4 bouillonblokje boven de pan. Snipper de ui. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in stukken. Kook de aardappel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de halloumi en 200 g aardappelen per persoon. Gebruik de overige halloumi bijvoorbeeld voor een lunchsalade de volgende dag.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el honing, 1/2 tl mosterd met peper en zout. Meng de helft van de appel, alle walnootstukjes en rozijnen en een handje andijvie per persoon door de dressing.
Tip: Wist je dat andijvie weinig calorieën bevat maar wel rijk is aan vitaminen en mineralen? Zoals vitamine K - onder andere belangrijk voor de aanmaak van sterke botten.
Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit opnieuw 1/4 el olijfolie per persoon in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper.
Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk, 1/2 tl mosterd per persoon en een klontje boter toe om het smeuïg te maken. Roer de andijvie, gebakken ui en de overige appel door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de halloumi en de salade.