Skip to main content
Frisse risotto met tonijnsteak en citroentijm
Frisse risotto met tonijnsteak en citroentijm

Frisse risotto met tonijnsteak en citroentijm

met spinazie, venkel, sperziebonen en mascarpone

Wist je dat je overgebleven venkelstelen kunt gebruiken om een smaakvolle en verfrissende venkelthee te maken? Een gezonde en smakelijke manier om van elk deel van deze groente te genieten!

Tags:
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Vis

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Fennel

75 g

Risotto rice

50 g

Spinach

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

25 g

Mascarpone

2.5 g

Fresh lemon thyme

120 piece

Tuna steak

40 g

Green beans

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

White wine vinegar

350 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3281 kJ
Calories784 kcal
Fat34.3 g
Saturated Fat21.9 g
Carbohydrate73.8 g
Sugar11.8 g
Dietary Fiber6.1 g
Protein41.9 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan
Pan with Lid
Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne repen. Houd het eventuele venkelloof apart. Ris de blaadjes van de citroentijm.

Risotto bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en citroentijm toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de helft van de venkel toe en roerbak 5 - 7 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten. Voeg 1/2 el wittewijnazijn per persoon en 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Meng ondertussen in een kom de overige venkel met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker.

Koken en mengen
3

Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Kook de risotto in 20 - 25 minuten gaar op middelhoog vuur. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng met ½ el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
4

Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tonijnsteak 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Risotto afwerken
5

Scheur de spinazie klein boven de risotto en laat al roerend slinken. Voeg, wanneer de spinazie geslonken is, de mascarpone en de helft van de Parmigiano Reggiano toe. Roer goed en breng op smaak met peper. 

Serveren
6

Verdeel de risotto en de sperziebonen over de borden. Serveer met de tonijnsteak en de venkelsalade. Garneer met de Parmigiano Reggiano en het eventuele venkelloof. 

More delicious recipes with similar ingredients

Beenham met kruidenkorst uit de oven

Beenham met kruidenkorst uit de oven

met zelfgemaakte uienjus
Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

met romige paddenstoelensaus, spitskool en broccoli
Luxe Thaise viscurry met zwarte rijst

Luxe Thaise viscurry met zwarte rijst

met champignons en kokosmelk
Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

met yoghurt en krokante pastinaakchips
Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met aardappelpuree, sperziebonen, spekjes en amandelschaafsel
Ravioli met tuinbonen

Ravioli met tuinbonen

met saus van gekruid gemengd gehakt en groentemix
Hartige pie van gemengd gehakt

Hartige pie van gemengd gehakt

met wortel, bleekselderij en tomaat
Fusion kipgehaktbrood met curry-udonnoedels

Fusion kipgehaktbrood met curry-udonnoedels

met kruidige kokossaus met limoen en gomasio
Zalmfilet met hollandaisesaus en broccolini

Zalmfilet met hollandaisesaus en broccolini

met zelfgemaakte eiersalade en aardappelen uit de oven
Gebakken heekfilet met zelfgemaakte rozemarijnboter

Gebakken heekfilet met zelfgemaakte rozemarijnboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen
Gigli met champignons en miso-roomsaus

Gigli met champignons en miso-roomsaus

met spinazie en grana padano
Cheesy naanpizza met burrata en Italiaanse kaas

Cheesy naanpizza met burrata en Italiaanse kaas

met aubergine, champignons en basilicumcrème
Penne met rode pesto-tomatensaus

Penne met rode pesto-tomatensaus

met geroosterde groenten
Gigli met burrata in tomatensaus

Gigli met burrata in tomatensaus

met champignons en wortel
Gemarineerde biefstuk met stroganoffsaus

Gemarineerde biefstuk met stroganoffsaus

met salade, peterselie en aardappelpartjes
Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

met geraspte kaas
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Zwarte tagliatelle in tomatensaus

Zwarte tagliatelle in tomatensaus

met chorizo, garnalen, rucola en grana padano
Vegetarische balletjes met romige saus en cranberrychutney

Vegetarische balletjes met romige saus en cranberrychutney

met krieltjes, geroosterde sperziebonen en parmegiano reggiano
Camembert in bladerdeeg met appel en gekaramelliseerde ui

Camembert in bladerdeeg met appel en gekaramelliseerde ui

met frisse krieltjessalade

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Peppercorn Sauce

Steak with Peppercorn Sauce

with green beans, sundried tomatoes & potato wedges
Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

with pickled cucumber, coriander & peanuts
Creamy Chicken & Fennel Farfalle

Creamy Chicken & Fennel Farfalle

with Parmigiano Reggiano, spinach & chili pepper
Steak Strips with Mango Salsa

Steak Strips with Mango Salsa

over rice with rainbow slaw & Mexican-style spices
Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

with balsamic roasted tomatoes & courgette
Chicken Meatball Bulgur Bowl

Chicken Meatball Bulgur Bowl

with roasted bell pepper sauce, mushrooms & courgette
Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

with serundeng-style topping, Romano beans & chili pepper
Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

with scallions & peanuts
Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

hidden carrot & courgette! | with basil & sunflower seeds
Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

with cucumber salad & gomashio
Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

with lemon mayonnaise, pickled onion & green beans
Hearty Sweet Potato Soup

Hearty Sweet Potato Soup

with crème fraîche, sourdough & pumpkin seeds
Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

with potato wedges, spicy mayo & cucumber
Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

over rice with sweet potato, lime & coriander
Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

with pak choi, miso & fresh udon noodles
Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

with rice, broccolini, green beans & scallions
Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

with coriander, tahini & sesame seeds
Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

with boiled egg, beetroot, apple & fresh herbs
Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

with courgette, lemon & mint
BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

over curried pearl barley with Romano pepper & green beans