Skip to main content
Caserecce met romige bloemkoolsaus, champignons en tuinkers

Caserecce met romige bloemkoolsaus, champignons en tuinkers

3.9
(223)

De romige saus in dit pastagerecht maak je met bloemkool en mascarpone. Deze zachte smaken vormen samen met de pittige tuinkers en knapperige noten een verrassend geheel.

Allergens:
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150

Bloemkool

90

Volkoren casarecce

(Contains: Gluten)

½

Ui

1

Knoflookteen

125

Champignons

1

Tuinkers

10

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

25

Geraspte oude kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

30

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1

Gedroogde tijm

Not included in your delivery

Groentebouillonblokje

½

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Peper en zout

Nutrition Values

Calories840 kcal
Energy (kJ)3515 kJ
Fat44 g
Saturated Fat19.2 g
Carbohydrate74 g
Sugar14.9 g
Dietary Fiber15 g
Protein27 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Bloemkool koken
1

Kook 500 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de bloemkool en caserecce. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de steel klein. Kook de bloemkool, afgedekt, 10 minuten. Haal daarna met een schuimspaan uit de pan en bewaar in een hoge kom met staafmixer of blender.

Pasta koken
2

Voeg daarna de caserecce toe aan de pan met deksel en kook de caserecce, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, maar bewaar 2 el kookvocht per persoon. Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken. Knip de tuinkers los. Hak de hazelnoten grof.

Hazelnoten roosteren
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de hazelnoten 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
4

Schep 2 el kookvocht per persoon uit de pan met deksel, voeg toe aan een kleine kom en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat al roerend oplossen. Voeg de bouillon, de helft van de oude kaas en de mascarpone bij de bloemkool. Pureer de bloemkool tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout (zie tip).

Champignons bakken
5

Verhit de roomboter in de wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons en tijm toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de saus en caserecce toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de tuinkers, overige kaas en hazelnoten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes