Skip to main content
Risotto met gekruide varkensworst, venkelsalade en verse tijm
Risotto met gekruide varkensworst, venkelsalade en verse tijm

Risotto met gekruide varkensworst, venkelsalade en verse tijm

4.5
(225)

Risotto betekent "werk in de keuken", want je moet namelijk veel roeren. Door het roeren, komt het zetmeel vrij en smaakt de korrel nog romiger.Voor de zekerheid hebben we mascarpone en grana padano toegevoegd voor dit romige effect. Breng het noorden van Italië maar op tafel.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Ui

¼ unit

Rode peper

½ unit

Venkel

1 unit

Varkensworst met citroen en tijm

¼ unit

Citroen

75 g

Risottorijst

¼ teaspoon

Venkelzaad

25 g

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Geraspte grana padano

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)

Not included in your delivery

600 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3573 kJ
Calories854 kcal
Fat48 g
Saturated Fat22.5 g
Carbohydrate67 g
Sugar6.2 g
Dietary Fiber5 g
Protein30 g
Salt5.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne repen (of gebruik een mandoline als hulpstuk). Houd het venkelloof apart.

Vlees uitknijpen
2

Snijd het vel van de varkensbraadworst open en knijp het vlees uit het vel. Bereid de bouillon. Pers het sap van de citroen uit.

Bakken
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en voeg de ui, rode peper, het grootste deel van de venkel, het venkelzaad en het vlees toe. Bak het vlees rul op hoog vuur en bak daarna, afgedekt, 10 - 15 minuten op middellaag vuur. Of totdat het zacht is.

Venkel bereiden
4

Doe de overige venkel in een kom. Voeg naar smaak citroensap, extra vierge olijfolie, peper en zout toe.

Risotto bereiden
5

Voeg de risottorijst toe aan de wok of hapjespan en bak 2 minuten. Voeg een 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen (zie tip). Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 15 - 20 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel verder te garen.

Serveren
6

Voeg de mascarpone en het grootste deel van de Grana Padano toe en breng de risotto op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de Grana Padano en serveer met de venkelsalade. Garneer met het venkelloof.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes