Skip to main content
Varkenshaas met pistache-tijmkorst

Varkenshaas met pistache-tijmkorst

Met gekarameliseerde witlof en romige knolselderij-appelpuree

4.3
(1,4K)

Wij vieren deze week onze liefde voor goed eten! Dit gerecht is een ode aan mooie smaakcombinaties zoals varkensvlees en appel, witlof en appel en pistache en tijm. Varkenshaas is de meest malse spier op de rug van een varken. Het vlees in jouw box komt van het Belgische varkensras Piétrain, met een laag vetgehalte. In tegenstelling tot andere stukjes varkensvlees, kun je varkenshaas rosé eten.

Allergens:
Noten
Selderij
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

4 bunch

Verse tijm

(May be present: Selderij)

25 g

Pistachenoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

1 unit

Knoflookteen

120 g

Varkenshaas

150 g

Kruimige aardappelen

150 g

Knolselderij

(Contains: Selderij)

0.3 unit

Appel

1 unit

Witlof

15 g

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2 teaspoon

Bruine suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3280 kJ
Calories784 kcal
Fat43 g
Saturated Fat20.3 g
Carbohydrate57 g
Sugar19.9 g
Dietary Fiber15 g
Protein39 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Stove
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Varkenshaas bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de pistachenoten en de knoflook heel fijn en meng op een bord met de helft van de tijm, peper en zout. Rol de varkenshaas door het pistachemengsel en druk aan tot een korst. Leg op een met bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Laat daarna een paar minuten rusten.

Puree voorbereiden
2

Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen en de knolselderij. Schil de knolselderij, weeg 150 g per persoon af en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de aardappelen (agria) en snijd in grove stukken. Schil de appel (goudreinet), verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken.

Koken
3

Voeg de aardappelen, de knolselderij en een flinke snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook in 17 – 20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 – 3 minuten de appel toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Witlof karamelliseren
4

Snijd ondertussen de witlof in de lengte doormidden. Verhit de boter met de suiker in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en leg de witlof met de snijkant naar beneden in de pan. Breng op smaak met zout. Laat 10 minuten liggen, keer daarna om en laat met de deksel op de pan nog 5 – 7 minuten garen. Snijd eventueel het bruine stronkje van de witlof als je die te hard vindt.

Puree maken
5

Stamp de aardappel, de knolselderij, de appel en de mascarpone met een aardappelstamper tot er een fijne puree ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de puree en de varkenshaas over de borden. Serveer met de gekaramelliseerde witlof. Garneer met de overige tijm en de pistachenootjes die van de varkenshaas zijn gevallen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes