Deze belegde focaccia zet je binnen 15 minuten op tafel. Meer tijd dus voor jou om te genieten!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
7.5 g
Garlic paste
25 g
Chopped onion
3 piece
Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning
80 g
Passata
1 piece
Focaccia with sundried tomato
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains: Melk (inclusief lactose))
65 g
Red cherry tomatoes
20 g
Arugula
5 g
Fresh basil
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
2 teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
Sugar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflookpuree en gesneden ui een halve minuut. Voeg de gehaktballetjes toe en halveer ze met een spatel in de pan. Bak in 3 - 4 minuten rondom goudbruin. Blus de pan af met de passata en per persoon 1/2 tl suiker en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Kook de saus 3 minuten in op hoog vuur. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Halveer ondertussen de focaccia. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Leg de gehalveerde focaccia's op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de mozzarella over de broodjes en bak 5 - 6 minuten in de oven.
Tip: Lukt het niet om de focaccia te halveren? Laat dit dan achterwege en leg de mozzarella er direct op.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Hak de blaadjes van het basilicum grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de rucola, de cherrytomaten en de helft van het basilicum door de dressing.
Verdeel de focaccia over de borden en schep de gehakballetjes in tomatensaus over de broodjes. Garneer met het overige basilicum. Serveer de salade ernaast.