Skip to main content
Feestelijke runderlende met honing-mosterdsaus
Feestelijke runderlende met honing-mosterdsaus

Feestelijke runderlende met honing-mosterdsaus

met geroosterde krieltjes, little gem en knolselderijcrème

4.3
(185)

Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Mosterd
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Amandelschaafsel

½ stuk(s)

Entrecote

⅓ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

½ el

Honing

250 gram

Knolselderij

(Bevat: Selderij)

15 gram

Mascarpone

1 stuk(s)

Little gem

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

2 el

Rodewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Bruine basterdsuiker

1 el

Mosterd

Voedingswaarden

Energie (kcal)1033 kcal
Energie (kJ)4323 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers26 g
Vezels20.4 g
Eiwitten54 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Staafmixer
Grillpan of koekenpan
Dunschiller of kaasschaaf

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de runderlende alvast uit de koelkast om op temperatuur te komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie, peper en zout. Rooster 35 - 40 minuten in de oven. Snipper de rode ui en meng in een kleine kom met 1 tl suiker per persoon, de rodewijnazijn en een snuf zout. Zet tot gebruik in de koelkast. Rooster het amandelschaafsel in een grote koekenpan zonder olie goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Haal het vlees een half uur tot een uur van tevoren uit de koelkast, zodat het ook vanbinnen op temperatuur is.

Runderlende bereiden
2

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op hoog vuur. Leg de runderlende in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak 1 minuut per kant, haal de runderlende uit de pan en leg in een ovenschaal. Zet de koekenpan met het bakvet terug op het vuur en bak het mosterdzaad 1 minuut. Voeg de honing, bruine suiker, mosterd en 2 el water per persoon toe en verhit 2 - 3 minuten. Schenk de honing-mosterdsaus over de runderlende en bak in 5 - 7 minuten in de oven.

Tip: De garingstijd is afhankelijk van je oven. Houd je niet zo van rosé vlees? Bak dan in ieder geval langer dan 6 minuten of schroei iets langer dicht.

Puree maken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Weeg de knolselderij af, schil hem en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Voeg de knolselderij en het bouillonblokje toe aan de pan en kook 15 - 17 minuten, of tot de knolselderij gaar is. Giet af, voeg de mascarpone toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

Little gem bakken
4

Halveer de little gem, maar laat de steelaanzet eraan zodat ze niet uit elkaar vallen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grillpan of koekenpan en bak de little gem 3 - 4 minuten op de snijkant.

Snijden
5

Snijd de bieslook en de bladpeterselie fijn. Schaaf de parmigiano reggiano met een dunschiller of kaasschaaf in dunne flinters.

Serveren
6

Snijd de runderlende in dunne plakjes en serveer met de honing-mosterdsaus uit de ovenschaal. Serveer met de krieltjes, de knolselderijcrème en de gegrilde little gem. Garneer de crème met de bieslook. Garneer de little gem met de rode ui, de parmigiano reggiano, de bladpeterselie en het amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders