Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd – ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Farfalle
½ piece
Shallot
125 g
Chestnut mushrooms
40 g
Wild mushroom pesto
20 g
Lamb's lettuce
2.5 g
Fresh curly parsley
15 g
Grated Italian cheese
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 - 7 minuten. Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.
Scheur de veldsla grof. Hak de krulpeterselie grof. Meng de farfalle met de kastanjechampignons in de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de veldsla over de borden. Schep de pasta erop. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas en de krulpeterselie.
Tip: Wist je dat kastanjechampignons rijk zijn aan vitamine B2? Deze vitamine houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.