Skip to main content
Double Veggie - Varkenshaas met zelfgemaakte jus
Double Veggie - Varkenshaas met zelfgemaakte jus

Double Veggie - Varkenshaas met zelfgemaakte jus

met extra groenten: broccolini en spinazie

4.4
(53)

In dit recept maak je zelf de vleesjus met als smaakmakers mosterd en zwarte balsamicoazijn – heel simpel en je geeft zo een eigen draai aan dit smakelijke recept.

Tags:
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

1 piece

Garlic

150 g

Potatoes

1 piece

Carrot

50 g

Spinach

1 piece

Pork tenderloin

(May be present: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

100 g

Mangetout

50 g

Broccolini

Not included in your delivery

125 milliliters

Low sodium beef stock

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

Mustard

2 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories392 kcal
Energy (kJ)1639 kJ
Fat26.2 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate24.8 g
Sugar11.2 g
Dietary Fiber10.3 g
Protein7.8 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Whisk
Potato Masher
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes van 2 cm.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Koken
2

Kook de wortelen 20 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en breng op smaak met peper en zout. Zorg dat de wortelen en aardappelen ruim onder water staan. Scheur in de laatste minuut, de spinazie boven de pan klein en laat al roerend slinken. Giet vervolgens af, bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Varkenshaas bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 – 4 minuten. Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Haal de helft van de sjalot en knoflook uit de koekenpan en bewaar apart. Voeg de varkenshaas toe aan de koekenpan en bak in 3 – 4 minuten rondom bruin. Haal de varkenshaas daarna uit de pan, leg in een ovenschaal en bak 7 – 9 minuten in de oven.

Tip: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Vleesjus maken
4

Zet het vuur van de koekenpan hoog en blus de achtergebleven sjalot en knoflook af met de bouillon en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng de jus op smaak met peper en 1/2 tl mosterd per persoon. Laat in 4 – 6 minuten tot de helft inkoken. Voeg vlak voor serveren nog 1 el koude boter per persoon toe. Roer goed door met een garde.

Wortelpuree maken
5

Breng in een steelpan ruim water aan de kook voor de groenten. Kook de peultjes en broccolini in 4 – 6 minuten gaar. Giet af en breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige sjalot en knoflook toe aan de pan met wortelen, aardappelen en spinazie. Stamp tot een fijne puree met een aardappelstamper. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de wortel-spinaziepuree over de borden en leg de varkenshaas ernaast. Schep de peultjes en broccolini erop en serveer met de vleesjus.

This week's must-try HelloFresh recipes