Skip to main content
Dadel-notenreep voor bij de koffie

Dadel-notenreep voor bij de koffie

Met pindakaas

De lekkerste repen met dadels en noten maak je helemaal zelf. Dadels zijn zachte, zoete steenvruchten die vers of gedroogd gegeten worden. Door het drogen worden de natuurlijke suikers nog intenser. Deze gezonde snack doet het goed bij een kop koffie of als tussendoortje.

Allergens:
Noten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total10 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy
Serving amount

60 g

Pistachenoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

60 g

Pecannoten

(Contains: Noten)

2 tube

Pindakaas

(Contains: Pinda's)

150 g

Dadelstukjes

Not included in your delivery

2 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Zout

Energy (kJ)1707 kJ
Calories408 kcal
Fat29 g
Saturated Fat7.1 g
Carbohydrate29 g
Sugar21.7 g
Dietary Fiber6 g
Protein7 g
Salt0.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Food Processor
Parchment Paper
Oven Dish

Cooking Steps

mixen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de dadelstukjes, pindakaas en de roomboter met een mixer (blender of staafmixer) tot een kleverige massa. Hak de overige noten grof en roer deze door de kleverige massa.

oven
2

Schep het mengsel in een ovenschaal met bakpapier. Druk stevig aan zodat alles tegen elkaar aanplakt (de bodem hoeft niet helemaal bedekt te zijn). Bestrooi met snuf grof zout.

repen
3

Zet de ovenschaal in de oven en bak 8 - 10 minuten. Zet vervolgens in de koelkast zodat de reep kan afkoelen en de boter weer hard wordt.

serveren
4

Breek de dadel-notenplak in brokken en serveer bij de koffie. Bewaar overige brokken in een trommel in de koelkast.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes