
De lekkerste repen met dadels en noten maak je helemaal zelf. Dadels zijn zachte, zoete steenvruchten die vers of gedroogd gegeten worden. Door het drogen worden de natuurlijke suikers nog intenser. Deze gezonde snack doet het goed bij een kop koffie of als tussendoortje.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
60 g
Pistachenoten
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
60 g
Pecannoten
(Contains: Noten)
2 tube
Pindakaas
(Contains: Pinda's)
150 g
Dadelstukjes
2 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de dadelstukjes, pindakaas en de roomboter met een mixer (blender of staafmixer) tot een kleverige massa. Hak de overige noten grof en roer deze door de kleverige massa.

Schep het mengsel in een ovenschaal met bakpapier. Druk stevig aan zodat alles tegen elkaar aanplakt (de bodem hoeft niet helemaal bedekt te zijn). Bestrooi met snuf grof zout.

Zet de ovenschaal in de oven en bak 8 - 10 minuten. Zet vervolgens in de koelkast zodat de reep kan afkoelen en de boter weer hard wordt.

Breek de dadel-notenplak in brokken en serveer bij de koffie. Bewaar overige brokken in een trommel in de koelkast.