Skip to main content
Kipsaté met zelfgemaakte pindasaus
Kipsaté met zelfgemaakte pindasaus

Kipsaté met zelfgemaakte pindasaus

Barbecue-recept: te bereiden op de barbecue, maar ook in de keuken

NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten. In juli staat de barbecue centraal. Geniet optimaal van de lange zomeravonden met elke week een speciaal barbecue-recept. Regen op komst? Dan kun je dit recept ook gewoon in de keuken bereiden. Saté is een van oorsprong Indonesisch gerecht dat bestaat uit stukjes geroosterd vlees op een houten spies. Vandaag maak je de spiesjes van kipfilet. Traditioneel wordt de saus gemaakt op basis van pinda, sambal of ketjap. Wij hebben in dit recept gekozen voor een zelfgemaakte pindasaus van pindakaas, kokosmelk en ketjap manis.

Allergens:
Pinda's
Gluten
Vis

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 milliliters

Kokosmelk

1 tube

Pindakaas

(Contains: Pinda's)

100 g

Kipsatéblokjes

1 teaspoon

Gemalen citroengras

100 g

Verse udonnoedels

(Contains: Gluten)

¼ unit

Limoen

10 milliliters

Vissaus

(Contains: Vis)

10 g

Gezouten pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

5 g

Munt, koriander en Thais basilicum

½ unit

Komkommer

50 g

Rodekool en wortel

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Bruine suiker

2 tablespoon

Ketjap manis

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3448 kJ
Calories824 kcal
Fat46 g
Saturated Fat17.5 g
Carbohydrate66 g
Sugar31.3 g
Dietary Fiber6 g
Protein34 g
Salt6.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Bowl
Salad Bowl
Pan
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Pindasaus maken
1

Meng in een steelpan de kokosmelk met de pindakaas en 2 el ketjap per persoon. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat op laag vuur 20–25 minuten inkoken. Roer regelmatig door en verlaag het vuur wanneer de pindasaus te hard kookt.

Kipsaté marineren
2

Breng in een pan ruim water aan de kook voor de noedels. Meng ondertussen in een kom de kipfiletstukjes met per persoon 1 el zonnebloemolie en 1 tl gemalen citroengras. Breng op smaak met peper en zout. Kook de noedels in 3 – 4 minuten gaar, spoel daarna af met koud water en bewaar de noedels apart in een saladekom. Rijg daarna de kipfilet aan de satéstokjes.

Saté bakken
3

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipsaté 4-5 minuten per kant, tot hij goudbruin en gaar is.

Dresssing maken
4

Pers in een kleine kom het sap van een kwart limoen per persoon. Snijd de overige limoen in partjes. Voeg per persoon 10 ml vissaus en 1 tl bruine basterdsuiker toe. Roer de dressing goed door, zodat de suiker oplost. Zet apart tot serveren. Hak de pinda's grof. Ris de munt- en basilicumblaadjes van de takjes en snijd samen met de koriander grof.

Salade maken
5

Schaaf de komkommer met een dunschiller in linten. Meng de komkommerlinten en de gesneden verse kruiden met de noedels in de saladekom. Voeg ook de groentemix toe en schep om. Voeg vlak voor serveren de dressing toe aan de noedelsalade en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de noedelsalade over de borden en leg de kipsaté erop. Schenk de pindasaus erover en garneer met de gehakte pinda's. Serveer met de limoenpartjes.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Tostadas

Cheesy Chicken Tostadas

with corn, tomato & lime-dressed salad
Chicken Noodles with Peanuts & Pak Choi

Chicken Noodles with Peanuts & Pak Choi

in black bean sauce with crispy onions & lime
Beetroot Flatbread with Sticky Eggplant & Greek-Style Cheese

Beetroot Flatbread with Sticky Eggplant & Greek-Style Cheese

with homemade hummus & salted almonds
Loaded Hotdog with Kimchi and Bacon

Loaded Hotdog with Kimchi and Bacon

with fries and smashed cucumber salad
Panko-Crusted Chicken with Feta & Black Sesame Seeds

Panko-Crusted Chicken with Feta & Black Sesame Seeds

over arugula with crema di balsamico & roasted vegetables
Smoky Tex-Mex Sloppy Joe with Chipotle Mayonnaise

Smoky Tex-Mex Sloppy Joe with Chipotle Mayonnaise

on a carrot bun with slaw & potatoes
Sweet Potato with Tuna Salad & Avocado

Sweet Potato with Tuna Salad & Avocado

with lentil-carrot salad, Turkish bread & fresh herbs
Butternut Squash with Pecorino & Crispy Sage

Butternut Squash with Pecorino & Crispy Sage

over creamy pearl barley risotto with mushrooms
Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese Sauce & Olives

Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese Sauce & Olives

with courgette & cherry tomatoes
Burger with Creamy Parmigiano Reggiano Sauce

Burger with Creamy Parmigiano Reggiano Sauce

with potatoes, carrots & green beans
Potato Röstis with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

Potato Röstis with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

with lemon-dressed salad & pumpkin seeds
Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

one simple recipe with extra flavours for parents!
Hake with Scandi-Style Salad

Hake with Scandi-Style Salad

with potatoes, dill & butter lettuce
Creamy Shrimp Mafaldine

Creamy Shrimp Mafaldine

with leek, tomato & fresh dill
Homemade Bruschetta Cheeseburger

Homemade Bruschetta Cheeseburger

with balsamic potatoes & cucumber salad
Chicken Schnitzel with Homemade Fries

Chicken Schnitzel with Homemade Fries

with sauerkraut slaw, cranberry chutney & parsley
Crispy Chicken Schnitzel Bowl

Crispy Chicken Schnitzel Bowl

with avocado, sweet chili mayo, rice & carrot ribbons
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce
Cod with Fresh Tagliatelle & Caponata-Style Stew

Cod with Fresh Tagliatelle & Caponata-Style Stew

with basil, eggplant & toasted almonds