Skip to main content
Kalfssukade met rodewijnsaus en knapperige pompoenparten
Kalfssukade met rodewijnsaus en knapperige pompoenparten

Kalfssukade met rodewijnsaus en knapperige pompoenparten

met kaasplankje als nagerecht

4.0
(11)

In december verwen jij je tafelgenoten met een restaurantwaardig diner. De kalfssukade serveer je met rodewijnsaus en pompoen uit de oven. Als afsluiter geniet je van een https://cdn.hellofresh.com/nl/cms/Recepten PDF/51.19.2.NL_Kaasplankje.pdf" target="kaasplank met onder andere geitenkaas en camembert">kaasplank met onder andere geitenkaas en camembert.

Allergens:
Noten
Gluten
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

250 g

Hokkaido pompoen

20 g

Pecannoten

(Contains: Noten)

5 g

Verse tijm

(May be present: Selderij)

13 g

Panko paneermeel

(Contains: Gluten, Tarwe)

25 g

Geraspte belegen geitenkaas

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

35 milliliters

Rode wijn

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

0.1 teaspoon

Gemalen kaneel

1 leaves

Laurierblad

250 g

Kruimige aardappelen

120 g

Kalfssukade

2.5 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Suiker

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5548 kJ
Calories1326 kcal
Fat86 g
Saturated Fat36.3 g
Carbohydrate80 g
Sugar17.5 g
Dietary Fiber10 g
Protein41 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet
Parchment Paper
Saucepan
Strainer
Pan with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pompoen in parten van 1 cm dik en verwijder de pitten en de zaden. Hak de helft van de pecannoten fijn (de overige pecannoten bewaar je apart voor het dessert).

Pompoen bereiden
2

Leg de pompoenparten samen met de helft van de rode ui op een bakplaat met bakpapier. Ris de blaadjes van de helft van de tijm. Meng de panko in een kleine kom met de geitenkaas, de blaadjes tijm, de pecannoten, peper en zout. Bestrijk de pompoenparten royaal met olijfolie en druk met je vingers het pankomengsel erop. Bak de pompoen met ui in 20-25 minuten zacht in de oven.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de overige rode ui en de knoflook 1-2 minuten. Voeg per persoon 50 ml water, 70 ml rode wijn, een mespunt kaneel, 1 tl suiker en 1 tl zwarte balsamicoazijn toe. Voeg ook de overige tijm en het laurierblad toe. Breng het geheel aan de kook, draai dan het vuur laag en laat in 15-20 minuten zachtjes inkoken. Giet daarna het mengsel door een zeef, giet het gezeefde mengsel terug in de pan en verhit kort. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelpuree maken
4

Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en stamp de aardappelen fijn met de aardappelstamper. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer er 1 tl mosterd per persoon door en breng op smaak met peper en zout.

Kalfssukade opwarmen
5

Snijd de kalfssukade in 2 plakken per persoon. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op gemiddeld vuur en leg de plakken kalfssukade naast elkaar in de boter. Dek de pan af, zet het vuur middellaag en warm de kalfssukade in ongeveer 5 - 7 minuten op. Draai af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kalfssukade over de borden en schenk de saus erover. Schep de aardappelpuree ernaast en smeer deze uit. Leg de pompoenparten en ui op de puree.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes