Skip to main content
Patatje oorlog met hamburger
Patatje oorlog met hamburger

Patatje oorlog met hamburger

met zelfgemaakte pindasaus en een boontjes-komkommersalade

Sperzieboon - naar welke andere groente verwijst de naam van deze boon? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Pinda's
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Half kruimige aardappelen

100 g

Sperziebonen

1 tube

Pindakaas

50 milliliters

Kokosmelk

1 unit

Gekruide runderburger

½ unit

Komkommer

½ unit

Ui

20 g

Mayonaise

Not included in your delivery

½ tablespoon

Ketjap manis

½ tablespoon

Olijfolie

¼ tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

½ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

to taste

Extra vierge olijfolie

Nutrition Values

Energy (kJ)4163 kJ
Calories995 kcal
Fat60 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate66 g
Sugar13 g
Dietary Fiber10 g
Protein43 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paper Towel
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Saucepan
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Frietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in dunne frietjes van 1/2 – 1 cm dik. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en dep ze droog met keukenpapier. Meng de frieten met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn. Schep halverwege om.

Boontjes koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Zet de sperziebonen net onder water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet af en spoel af met koud water. Breng op smaak met peper en zout.

Pindasaus maken
3

Voeg de pindakaas toe aan een steelpan met per persoon: 50 ml kokosmelk en 1/2 el ketjap. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte.

Hamburgers bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Snijd de komkommer in blokjes. Snipper de ui. Meng de komkommer, de sperziebonen en de helft van de ui met de dressing. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie.

Serveren
6

Verdeel de frietjes en hamburgers over de borden. Verdeel de pindasaus en mayonaise over de frietjes en garneer met de gesnipperde ui. Serveer de boontjes-komkommersalade erbij.

More delicious recipes with similar ingredients

Bijgerechten

Bijgerechten

met gratin, sperziebonen, doperwten en salade
Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

met gekookt ei en jus van sjalot
Bloemkoolsteak met blauwe kaas-topping

Bloemkoolsteak met blauwe kaas-topping

met rozemarijn-aardappeltjes en gerookte champignons
Hollandse salade met kaasblokjes en yoghurt als extra

Hollandse salade met kaasblokjes en yoghurt als extra

Bijgerecht | met komkommer en tomaat
Spinazie-komkommersalade met sesam-soja dressing als extra

Spinazie-komkommersalade met sesam-soja dressing als extra

Bijgerecht | met zwart sesamzaad
Parelcouscoussalade met harissa en pistachenoten als extra

Parelcouscoussalade met harissa en pistachenoten als extra

Bijgerecht | met rozijnen, komkommer en tomaat
Gegrilde kabeljauwfilet met zeewiersalade

Gegrilde kabeljauwfilet met zeewiersalade

met rijst, salade van komkommer, gele wortel en sesamdressing
Enchilada's met Italiaans gekruid gehakt

Enchilada's met Italiaans gekruid gehakt

met geraspte kaas en salade
Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

met Italiaanse groenten en aardappeltjes uit de oven
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Snelle pasta met vegetarisch gehackt en Mexicaanse kruiden

Snelle pasta met vegetarisch gehackt en Mexicaanse kruiden

met paprika en zure room
Varkenshaas met zomerse salade

Varkenshaas met zomerse salade

met krieltjes en gegrilde nectarine
Hollandse salade met kaasblokjes en yoghurt

Hollandse salade met kaasblokjes en yoghurt

Bijgerecht | met komkommer en tomaat
NL: Stamppot met Chinese kool en kokosmelk BE: Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

NL: Stamppot met Chinese kool en kokosmelk BE: Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

met gekookt ei en jus van bosui
Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

met limoen, kidneybonen en garam masala
Thaise biefstuk salade met mango

Thaise biefstuk salade met mango

met rijst, gembermayonaise en verse kruiden
Marokkaanse stijl kippendij met linzen

Marokkaanse stijl kippendij met linzen

met verse pappardelle en limoen-yoghurtsaus
Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

met rijst, geroerbakte broccoli, wortel en sojamayonaise
Wortel-pompoenburger met gewokte broccoli

Wortel-pompoenburger met gewokte broccoli

met saus van smokey ketchup en mayonaise

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Cod with Black Bean Noodles

Cod with Black Bean Noodles

with quick-pickled cucumber, scallions & bell pepper
Cheesy Chicken 'Kapsalon'

Cheesy Chicken 'Kapsalon'

with fries, garlic sauce & salad
Steak with Fries & Truffle Mayo

Steak with Fries & Truffle Mayo

with shallot jus & roasted vegetables
Chicken Sausages over Giant Couscous

Chicken Sausages over Giant Couscous

with labneh, eggplant & sumac
Shakshuka with Goat's Cheese

Shakshuka with Goat's Cheese

with naan & Greek-style spices
Garlic-Soy Chicken & Rice Bowl

Garlic-Soy Chicken & Rice Bowl

with crunchy peanuts & mango chutney mayonnaise
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Fusion Fish Tacos with Middle Eastern Spices

DIY Fusion Fish Tacos with Middle Eastern Spices

pick 'n' mix toppings: mango chutney, crunchy slaw & more!
Bulgur Bowl with Tzatziki & Crispy Chickpeas

Bulgur Bowl with Tzatziki & Crispy Chickpeas

with shaved almonds & tomato-cucumber salad
Italian-Style Chicken Cheeseburger

Italian-Style Chicken Cheeseburger

in tomato sauce with basil & potato wedges
Tortelloni with Sausage & Forest Mushrooms

Tortelloni with Sausage & Forest Mushrooms

with pecorino, mushroom pesto & chives
Courgette Al Forno with Conchiglie

Courgette Al Forno with Conchiglie

with mozzarella & homemade tomato sauce
Tomato Galette with Greek-Style Cheese

Tomato Galette with Greek-Style Cheese

with crema di balsamico & a side salad
Supergreen Naan Pizza with Greek-Style Cheese & Olives

Supergreen Naan Pizza with Greek-Style Cheese & Olives

with courgette, lemon, dill & pickled onion
Oyakodon Donburi with Teriyaki Chicken Omelette

Oyakodon Donburi with Teriyaki Chicken Omelette

Japanese-style rice bowl with quick-pickled vegetables
Chickpea Salad with Crispy Za'atar Flatbread & Beetroot

Chickpea Salad with Crispy Za'atar Flatbread & Beetroot

with tahini dressing, fresh herbs, cucumber & lemon
Cod Tempura Bowl with Mango & Wakame

Cod Tempura Bowl with Mango & Wakame

over rice with edamame & lime mayo
Creamy Goat's Cheese with Onion Jus

Creamy Goat's Cheese with Onion Jus

over carrot-spinach 'stamppot' with pecans
Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

over lime rice with sweet chili mayo & fresh herbs
Salmon with Broccolini & Tahini Dressing

Salmon with Broccolini & Tahini Dressing

over bulgur with cherry tomatoes & toasted almonds