Skip to main content
Varkenshaasmedaillons met kalettes
Varkenshaasmedaillons met kalettes

Varkenshaasmedaillons met kalettes

Met pastinaak-aardappelpuree

4.2
(62)

Kalettes, zijn een kruising tussen spruitjes en boerenkool. De smaak komt in de buurt van jonge boerenkool, is minder bitter dan spruitjes maar kalettes hebben wel die lekker knapperige bite. Het zijn kleine vitaminebommetjes vol antioxidanten en met hun paarse nerven en gekrulde blaadjes zien ze er ook nog eens heel bijzonder uit.

Allergens:
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

120 g

Varkenshaasmedaillon

150 g

Pastinaak

150 g

Kruimige aardappelen

10 g

Pecannoten

(Contains: Noten)

1 unit

Knoflookteen

150 g

Kalettes

25 g

Spekblokjes

Not included in your delivery

2 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¾ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Nutrition Values

Energy (kJ)3611 kJ
Calories863 kcal
Fat49 g
Saturated Fat19.4 g
Carbohydrate56 g
Sugar14.7 g
Dietary Fiber17 g
Protein39 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Stove
Pan with Lid
Peeler
Potato Masher
Tall-Sided Pan
Oven Dish
Casserole
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de varkenshaasmedaillon uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Breng ruim water aan de kook met een snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Weeg 150 gram pastinaak per persoon af. Was of schil de aardappelen en de pastinaak en snijd beide in stukken van gelijke grootte.

Puree maken
2

Kook de aardappelen en pastinaak in 15 – 18 minuten gaar. Giet daarna af en stamp fijn met een aardappelstamper. Hak ondertussen de pecannoten grof. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pecannoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Medaillon bakken
3

Wrijf de varkenshaasmedaillon in met peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaasmedaillon in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg in een ovenschaal, schenk het bakvet eroverheen en bak 8 – 10 minuten in de oven, of totdat het vlees gaar is. Laat kort rusten voordat je het vlees aansnijdt.

Kalettes roerbakken
4

Pers ondertussen de knoflooktenen of snijd fijn. Haal de harde kontjes van de kalettes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de kalettes toe en roerbak 6 – 8 minuten. Voeg de spekblokjes toe en bak nog 3 minuten, breng op smaak met peper.

Op smaak brengen
5

Breng ondertussen de puree op smaak met de overige roomboter, melk, peper en flink wat zout. Snijd de varkenshaas, tegen de draad in, in dunne plakken.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en garneer met de pecannoten. Schep de kalettes ernaast en leg de gesneden varkenshaas er schuin tegenaan. Schep het bakvet van de varkenshaas erover.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes