Skip to main content
Romige garnalencurry met pasta
Romige garnalencurry met pasta

Romige garnalencurry met pasta

met courgette, prei en Parmigiano Reggiano

Een reductie van witte wijn met een flinke hoeveelheid roomboter maakt de perfecte beurre blanc. Deze romige en friszure saus is heerlijk bij zeevruchten.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Schaaldieren
Vis
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Casarecce

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Prei

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

50 gram

Beurre blanc

(Bevat: Gluten, Tarwe, Vis, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Vis, Gluten)

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2812 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten23.9 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten76.6 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels8.2 g
Eiwitten33.6 g
Zout1.5 g
Potassium220 mg
Calcium33 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Houd minimaal 50 ml kookvocht per persoon apart, giet af en laat uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de prei in dunne ringen.
  • Rasp de kaas met een fijne rasp. Snijd de verse kruiden fijn.
Saus maken
2
  • Verhit een klontje boter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette, prei en knoflook 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de bloem toe en bak 1 minuut.
  • Voeg 50 ml van het achtergehouden kookvocht per persoon toe en roer goed door. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de beurre blanc, de helft van de kaas en de helft van de verse kruiden toe. Meng goed en laat op laag vuur pruttelen tot serveren.
Garnalen bakken
3
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Bak de garnalen en het kerriepoeder 1 - 2 minuten.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Serveren
4
  • Serveer de pasta op diepe borden en verdeel de garnalen erover.
  • Garneer met de overige kaas en verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders